Kategorier
BREAKING DET BEDSTE FRA NETFLIX NYHEDER

De 7 bedste krimiserier på Netflix lige nu

Jagten på forbrydere, mordere og andre kriminelle har altid tiltrukket et stort publikum og sådan er det også når vi taler om serier på Netflix.

Streamingtjenesten har timevis af mysterier, mordgåder og farlige kriminelle – og spørgsmålet er naturligvis: Hvilke krimiserier er såkaldte must-see på Netflix?

Vi har været igennem det store felt af krimiserier på Netflix og som altid skåret feltet helt ind til benet.

Vi har samlet listen over De 7 bedste krimiserier på Netflix lige nu, som du bestemt ikke må snyde dig selv for, hvis du elsker en god krimi.

Og ja, lad det være sagt med det samme: I kategorien krimi-serier kommer amerikanerne til kort. Her er det europæerne, som har førertrøjen på, hvilket også kommer til udtryk på vores liste.

SE OGSÅ: 7 NYERE BIOGRAFSUCCESER PÅ NETFLIX

Listen er kronologisk med de nyeste krimiserier først og ældste til sidst.

The Fall (2013 -)

Tre sæsoner på den danske Netflix

Vores klare krimifavorit i øjeblikket er The Fall. Gillian Anderson er fantastisk som den dygtige kriminalbetjent Stella Gibson, der kaldes til Belfast, da en yderst intelligent seriemorder begynder at hærge den nordirske hovedstad. Mens Stella og hendes team er på jagt efter morderen, ved vi seere godt hvem han er, hvilket er med til at give serien et fantastisk tvist. The Fall er eminent spillet og det er rigtig uhyggeligt at følge familiefaderen, der lever et makabert dobbeltliv. The Fall er en vanvittig spændende krimiserie og her på redaktionen krydser vi fingrer for, at der også kommer en sæson 4 på et tidspunkt.

Hinterland (2013 – )

2 sæsoner på Netflix

Denne noir krimiserie er faktisk indspillet to gange – en gang med walisisk dialog, da serien er walisisk og derpå er serien indspillet med engelsk dialog, som er den, der kan ses på Netflix. Her følger vi kriminalinspektøren Tom Mathias (Richard Harrington), der er en betjent med mange personlige problemer. Efter eget ønske forlader han London for i stedet at slå sig ned på landet i det vestlige Wales. Han ender i Aberystwyst, der er et besynderligt sted med hemmeligheder, som er mindst lige så mørke som hans egne. Glæd dig til at komme i gang med Hinterland.

Broadchurch (2013 -)

2 sæsoner på den danske Netflix

Mordet på en 11 årig dreng sender chokbølger gennem det lille samfund i byen Broadchurch. Den lokale politikvinde Ellie Miller (Olivia Colman) må sammen med den fallerede storbybetjent Alec Hardy (David Tennant) opklare mordet, der truer med at splitte det lille samfund. Det er en helt traditionel krimiserie, hvor opklaringen af et enkelt mord og samarbejdet mellem to umage betjente driver hele serien, hvilket leder tankerne hen på et par danske krimiserier. Broadchurch blev rost til skyerne, da den fik premiere på den britiske tv-station ITV i 2013. Med omkring 7 millioner seere per afsnit, blev det en af de mest seete tv-serier i Storbritannien i 2013. Broadchurch sæson 3 kører netop nu (april 2017) på ITV og vi glæder os naturligvis til, at den sæson også kommer på Netflix.

The Killing (2011 – 2014)

4 sæsoner på den danske Netflix

Selv om du har set Forbrydelsen, så bør du bestemt ikke snyde dig selv for The Killing, der er den amerikanske udgave af serien. Præmissen er ganske vist helt den samme: En kriminalbetjent har sidste dag på jobbet, fordi hun ønsker at starte et nyt liv et andet sted (her Seattle), men føler sig tvunget til at blive for at opklare mordet på en teenagepige. Meget er som du kender det og så alligevel ikke. Hvis du kan lade være med at sammenligne The Killing for meget med Forbrydelsen, så kan du glæde dig over fire spændende sæsoner. Ja, en sæson mere end Forbrydelsen. Netflix fik nemlig lavet den 4. og afsluttende sæson af The Killing.

Broen (2011 – )

Broen sæson 2 på den danske Netflix

Den dansk-svenske krimiserie Broen er en af de største skandinaviske krimisucceser i nyere tid. Der er lavet både en engelsk-fransk udgave og en amerikansk-mexikansk udgave af plottet. Dette er dog originalen med Sofia Helin, som den svenske kriminalbetjent Saga Noren og Kim Bodnia, som den danske kriminalbetjent Martin Rohde. Et skib forlader sejlrenden i Øresund og kolliderer med Øresundsbroen. Da kystvagten kommer om bord, opdager de at besætningen har forladt skibet og fem unge sidder fastkædet under dækket. Saga Norén fra Länskrim Malmö får sagen og kontakter Martin Rohde fra Københavns politi, som er mærket efter sin søns voldsomme død 13 måneder tidligere. Snart viser det sig, at de fastkædede unge blot er begyndelsen. Nogen eller noget vil have, at vi får øjnene op for klimaproblemerne og hvordan vi anvender jordens ressourcer. Der er lavet i alt 3 sæsoner af Broen, men desværre er det kun Broen sæson 2, der kan streames på Netflix.

Luther (2010 – 2016)

4 sæsoner på Netflix

Endnu en BBC-serie der topper listen over ‘must-see’ krimier. Herhjemme fik serien titlen Luther – Strømer på kanten. Den hander om den hårdkogte politimand John Luther (Idris Elba), der ikke altid gør tingene efter bogen. Han er en dedikeret detektiv, der prøver at bevare herredømmet over sit privatliv og samtidig håndtere de psykologiske faktorer, der ligger bag ved de forbrydelser, han opklarer. Idris Elba modtog en Golden Globe for sin rolle som Luther og serien har været nomineret til fem Emmy-awards. Der kommer desværre ikke flere afsnit af Luther, da BBC lukkede serien efter de sidste to afsnit af sæson 4.

Sherlock (2010 -)

4 sæsoner på Netflix

Dette er uden tvivl den bedste Sherlock Holmes-serie, der har været vist på TV. I Sherlock snuser den excentriske detektiv rundt efter spor i gaderne i nutidens London og serien rammer helt eminent stemningen i Arthur Conan Doyles klassiske historier. Sherlock Holmes (Benedict Cumberbatch) og hans trofaste hjælper, Dr. John Watson (Martin Freeman) har et fantastisk samspil og i det hele taget er Sherlock flot lavet, med et fantastisk manuskript og eminente skuespillere, samt en dejlig britisk humor i et virkelig højt tempo. Uanset om du er Sherlock Holmes-fan eller ej, så er dette en serie for alle krimi-elskere.

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.