Kategorier
BREAKING GUIDES NYHEDER

Sådan får du ubegrænset mobilt bredbånd på ferien

For bare få år siden var det ikke muligt at få mobilt bredbånd med ubegrænset data.

Den gang betød en weekend i sommerhuset eller på campingpladsen en weekend uden internet og dermed også en weekend uden Netflix og andre streamingtjenester.

Dels fordi sommerhuset lå et sted, hvor mobildækningen var begrænset eller fordi hotellets eller campingpladsens dyre wi-fi var af en tvivlsom kvalitet og så langsom, at du reelt ikke kunne bruge den til noget.

Heldigvis er der sket rigtig meget på den front og i dag kan du få mobilt bredbånd med ubegrænset data, der dækker hele Danmark, vel og mærket til priser, der er til at betale. Og da der er tale om ubegrænset mobilt bredbånd, har du endelig en datamængde, som du rent faktisk kan bruge til noget.

Det er dog ikke lige meget hvilket mobilselskab du vælger, da der er stor forskel på dækning og hvilken datamængde, der følger med. Du kan let spare 100 kroner om måneden, ved at vælge det rigtige abonnement fra starten.

Flixnyt har fundet frem til Danmarks billigste mobile bredbånd med ubegrænset data, så du ikke behøver undvære Netflix, ViaPlay og HBO på din ferie i det danske sommerland.

Mobilt bredbånd ubegrænset data

Hvis du ligger fast i en campingvogn eller ofte er i sommerhus og gerne vil være sikker på at kunne streame Netflix eller Tour de France, bør du helt klart gå efter mobile bredbånd med ubegrænset data.

For bare få år siden var det nærmest umuligt at betale sig fra, men her i 2017 er det faktisk muligt at få ubegrænset mobilt bredbånd til få hundrede kroner om måneden. Dermed bliver denne løsning et reelt alternativ til din fast internetforbindelse derhjemme, som du jo kan overveje at sige op, så du ikke betaler for internet, som du alligevel ikke bruger.

I dag er det reelt kun mobilselskabet Net1, der tilbyder rigtig ubegrænset mobilt bredbånd. Selskaber som Oister, Telmore og Fullrate har også mobilt bredbånd med store datapakker på over 100 Gb, men ingen af dem tilbyder mobilt bredbånd med ubegrænset data som Net1.

Ubegrænset mobil bredbånd fra Net1

Net1 giver hele Danmark ubegrænset mobilt bredbånd

Net1 har sit eget netværk af sendemaster, der ifølge deres egne tal dækker 98% af Danmark og som rækker op til 10 gange længere end andre udbydere.

Uden at gøre det specielt teknisk, så kører deres sendemaster på den langtrækkende 450 MHz frekvens (det gamle NMT-sendenet). Mens de normale mobilmaster dække en radius af 5-6 km, kan Net1’s sendemaster dækker i en radius af 60 km, hvilket gør det muligt for Net1, at levere mobilt bredbånd i landdistrikter og ved kyststrækninger, hvor mange af landets campingpladser og sommerhuse jo ligger.

Se dækningskortet fra Net1.

Net1 tilbyder som de eneste, at du kan købe mobilt bredbånd i en meget kort periode. Skal du f.eks. kun bruge mobilt bredbånd i 24 timer, en uge eller to uger, kan du med fordel bruge Net1’s løsning. Med Net1 kan du også bruge mobilt bredbånd ubegrænset i Sverige og på havet, uden at det koster dig ekstra.

Træerne vokser dog ikke ind i himlen. Flere brugere fortæller nemlig, at Net1 har udfordringer med hastigheden, hvis der er for mange brugere på masten på samme tid. Netop det kan blive et problem, da Net1 dækker Danmark med 35 master, mens f.eks. TDC bruger over 4000 master på at dække samme område.

Overvejer du mobilt bredbånd med ubegrænset data, kan du lige nu teste Net1 til halv pris i to måneder. Du har samtidig 14 dages returret, så finder du ud af, at der ikke er dækning, der hvor du skal bruge mobilt bredbånd, er det bare at sende det hele retur.

Se mere på www.net1.dk

 

Oister ubegrænset mobil bredbånd

Oister er skarpe priser og attraktive datapakker

Oister har længe været vores favorit, fordi de er lidt billigere end de andre mobilselskaber, men kører på samme net, nemlig 3’s net. Samtidig har Oister nogle fantastisk datapakker. De tilbyder ikke mobilt bredbånd med ubegrænset data, men du kommer tæt på.

Deres største pakke inkluderer 150 Gb data om måneden, hvilket burde være nok for langt de fleste af os, der bare gerne vil streame lidt Netflix og Spotify, når vi er på farten.

Med Oister kan du en gang om måneden skifte datapakke, så hvis du ikke skal bruge ret meget mobildata i en måned eller to, kan du sagtens gå ned i den lille pakke med f.eks. 5 Gb mobilt bredbånd om måneden til blot 49,-.  Det optimale havde selvfølgelig været, at du helt kunne sætte dit abonnement på pause i vinterhalvåret, men det er ikke muligt.

Oister benytter 3’s landsdækkende netværk og ifølge dem selv, kan du forvente en downloadhastighed på mellem 8-35 Mbit/s og 2-24 MBit/s i uploadhastighed. Dette afhænger naturligvis af, hvor langt du befinder dig fra en sendemast og hvor mange brugere, der er på masten.

Se dækningskortet fra Oister.

Hvis du ikke vil give knap 300,- om måneden for at få ubegrænset mobil data hos Net1, er pakkerne fra Oister værd at overveje. Mobilt bredbånd med 150 Gb data er meget tæt på ubegrænset data og til en pris på kun 199,- om måneden er den værd at overveje for dig, der kun skal bruge mobil data i sommerhuset eller på campingpladsen.

Se mere på  www.oister.dk

Ubegrænset mobilt bredbånd fra Telmore

Telmore mobilt bredbånd på TDC’s net

Telmore har været kendt for deres omfattende underholdningspakke med TV2 Play, HBO Nordic, MinBio og CMore Play, som fulgte med når man bestilte et Telmore Play-abonnement, men også når det handler om ubegrænset mobilt bredbånd gør Telmore sig bemærket.

De har deres Telmore Play-pakker endnu og du kan købe det i en kombination med 200 Gb data. Altså både underholdning, telefoni og mobilt bredbånd. Prisen er 399,- om måneden, hvilket måske er i den høje ende, men hvis du har planer om, at købe både TV2 Play og evt. HBO eller C More Play, så er det faktisk en rigtig god deal.

Derudover har Telmore tre store mobile bredbåndspakker med henholdsvis 100 Gb, 300 Gb og hele 500 Gb data om måneden og her er vi bestemt i kategorien ubegrænset mobilt bredbånd. Prismæssigt ligger Telmore over f.eks. Oister og Net1, men du er til gengæld også sikret det bedste mobilnetværk. Telmore kører nemlig på TDC’s netværk, som Teknologisk Institut har kåret til at være Danmarks bedste og hurtigste mobilnetværk.

Se dækningskortet fra Telmore.

Hvis du virkelig har brug for masser af data, når du er på farten eller hvis du vil erstatte dit fastnet hjemme med mobilt bredbånd, så er Telmores store pakker mere eller mindre optimale.

Til www.telmore.dk

TIL TELMORE

Mobilt bredbånd fra 3

3 mobilt bredbånd – også i udlandet

Et af de steder, hvor der endnu ikke er sket det store, er når vi taler mobilt bredbånd i udlandet. Her skal vi stadig være ekstra opmærksom og huske at slå mobildata fra, når vi kører over grænsen og er i et andet landet. Eneste selskab, der har en reel løsning på dette problem er mobilselskabet 3, som tilbyder 3LikeHome.

Med det kan du bruge din mobil og tablet i hele EU, USA og store dele af Asien samt flere andre lande verden over på samme vilkår som i Danmark. Det vil sige du kan ringe og SMS’e gratis, men har du pakken med 300 Gb, så gælder det ikke i udlandet. Her har du dog 10 Gb data, hvilket burde række til lidt Netflix-streaming på laveste kvalitet og brug af Google Maps som GPS, mens du er i udlandet.

Se dækningskortet for mobil bredbånd hos 3. 3’s dækning er naturligvis den samme, som Oister, der benytter sig af 3’s netværk.

Hvis du ofte er i udlandet er 3’s mobilt bredbånd en oplagt løsning, men vær opmærksom på, at deres pakker er dyrere end konkurrenten Oister, som kører på præcis samme net. Så overvej nøje, om du er nok i udlandet til, at det kan betale sig at vælge 3 fremfor f.eks. Oister.

3 tilbyder ikke mobilt bredbånd med ubegrænset data, men de tilbyder datapakker med 150 Gb og 300 Gb, som i vores øjne er meget tæt på at være ubegrænset mobilt bredbånd.

Se mere på www.3.dk

 

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.