Kategorier
BREAKING GUIDES NYHEDER

Sådan tager du Netflix med på ferie!

Artikel opdateret 30. juni 2016

Vi danskere elsker at rejse og den gode nyhed for alle Netflix-brugere er, at uanset hvor du skal hen i verden, er det forholdvis nemt at tage Netflix med på ferien, så du kan slappe af med din yndlings serie eller film.

Der er dog et par ting du skal være opmærksom på, ligesom der er et par ting du med fordel kan forberede inden du tager afsted på ferie.

Vi giver dig det store overblik!

Netflix med på ferie i Danmark.

Her er det super nemt at komme til at se Netflix i sommerhuset eller på campingpladsen. Log på som om du var hjemme og vupti: Du kan se Netflix.

Par der ser Netflix i teltDog skal du være opmærksom på, at hvis du ikke har en wifi-internetforbindelse og ser Netflix via mobildata (en datapakke fra Oister, Telenor, TDC, 3 o.lign) kan du meget hurtigt opbruge en hel måneds datapakke på kort tid. En enkelt film eller tre afsnit af Orange Is The New Black i HD-kvalitet bruger en 10 Gb datapakke.

Derfor: Ser du Netflix på en tablet eller computer kan du med fordel sætte billedkvaliteten på streamen ned til ‘Mellem’. Dermed vil du kunne strække en 10 Gb datapakke til 6-7 film eller helt op til 15-16 afsnit af House of Cards uden mærkbar ændring i kvaliteten.

Læs vores guide: Sådan ser du mere Netflix på mobilen

Netflix med på ferie i udlandet.

Hvis du har et Netflix abonnement er den gode nyhed, at det virker i næsten hele verden. Dermed er det også let at tage Netflix med på ferie. Der er dog stor forskel på hvilken udgave af Netflix du kommer til at se. Vi skal derfor først have fundet ud af, hvor din ferie går hen.

Netflix-kort-2016-dansk-tv-udlandet

Netflix med på ferie i Sverige eller Norge.

Her er der ikke de store udfordringer, da vi danskere deler Netflix med vores nabolande mod nord. Alt hvad det kræver er en rimelig stabil internetforbindelse og du kan se Netflix fuldstændig som var du hjemme i Danmark.

Alle film og serier kan ses med danske undertekster, ligesom mange børnefilm er med dansk tale. Men husk: Ser du Netflix på dit mobilabonnement kan det blive dyrt, med mindre du har et mobilabonnement uden roaming til de skandinaviske lande.

Netflix med på ferie i Spanien, Italien, Tyskland, USA mv.

Familie ser tvHvis du skal på ferie i et af de lande hvor Netflix er til stede – hvilket er i 99% af hele verden – kan du uden de store problemer se streamingtjenesten. Du skal blot logge på Netflix med dine almindelige log-in oplysninger.

Er du i USA, er det den amerikanske udgave af Netflix du ser og er du i Tyskland er det den tyske udgave.

Det betyder også, at det ikke er sikkert, at din yndlingsserie er tilgængelig lige i det land du befinder dig i, ligesom du må undvære mange af de danske film, de danske undertekster og dansk tale på især børnefilm og børneserier.

Hvis du gerne vil se den danske udgave af Netflix på ferien skal du bruge en Smart-DNS service, som f.eks. Unlocator. Dermed kan du undgå den geo-blokkering Netflix benytter sig af og komme til at se den danske udgave af Netflix uanset i hvilket land du befinder dig i. Samtidig får du også mulighed for at se f.eks. alle DR’s kanaler i udlandet.

Lige nu kan du prøve Unlocator 100% gratis i 7 dage og bare rolig: Dankortet kan blive i lommen! Du skal kun indtaste din email-adresse, så får du en 7 dage prøveperiode på Unlocator helt gratis!

Du kan også bruge en VPN-service som ExpressVPN, NordVPN eller HideMyAss. Med dem kan du ‘snyde’ Netflix, så det ser ud som om du fysisk er hjemme i Danmark, mens du i virkeligheden sidder på ferie i Spanien eller Italien.

Netflix på ferie i Kina, Syrien eller Nordkorea.

Hvis turen går til et af de lande Netflix endnu ikke er repræsenteret i: Kina, Syrien, Krimm-halvøen og Nordkorea vil du ikke kunne logge på Netflix. Prøver du at åbne appen eller logge ind på Netflix.com får du meddelsen: “Sorry, Netflix is not available in your country yet.”

Hvis du vil se Netflix i Kina, Syrien, Nordkorea eller på Krimm-halvøen kræver det en VPN service som Unlocator, ExpressVPN, NordVPN eller HideMyAss.

Udover muligheden for at se den danske udgave af Netflix i udlandet, vil du også få mulighed for at se de danske tv-kanaler som DR1 og DR2 i udlandet. Ligesom du med en Smart-DNS løsning vil kunne bruge dit ViaPlay, HBO Nordic eller Cmore i udlandet.

Vi tester løbende forskellige Smart DNS-tjenester og den danske Unlocator er vores klare favorit.

Lige nu kan du prøve Unlocator 100% gratis i 7 dage og bare rolig: Dankortet kan blive i lommen! Du skal kun indtaste din email-adresse, så får du en 7 dage prøveperiode på Unlocator helt gratis!

Inden du ser Netflix i udlandet:

Computer på cafeHusk at slå mobildata fra i udlandet! Det er først i 2017 dataroamingen ophæves inden for EU og indtil da kan du lynhurtigt nå din maksimale grænse på 450,- om måneden, hvis du ser Netflix i udlandet på dit danske mobilabonnement!

Det er derfor en fordel at logge på et wifi-net, som de fleste hoteller, campingpladser og feriecentre tilbyder. Dog skal du være opmærksom på, at hackere i stigende grad har fået øjnene op for netop disse halv-åbne wifi-net, som udstiller vores personligedata og blotter vores sikkerhed.

Brug wifi-net med omtanke

Det danske Center for Cybersikkerhed under Forsvarsministeriet opfordre alle til at tænke sig godt om, inden de bare kobler sig på et trådløstneværk både herhjemme og i udlandet. Det gælder især i lufthavne, hoteller og caféer, hvor man kan snydes til at koble sig på et netværk, hvor hackere har mulighed for at lurer alle dine personlige oplysninger og måske endda få adgang til dine kreditkort oplysninger.

Hvis du ofte bruger åbne wifi-net på f.eks. Starbucks, McDonalds eller hoteller, så anbefaler vi, at du anskaffer dig en vpn-løsning, som f.eks. ExpressVPN, NordVPN eller HideMyAss, der effektivt sikrer dine personlige data.

6 sikre IT-råd til rejsen

Når du er ude at rejse, kan du blive udsat for mange situationer, som kan udnyttes af ondsindede aktører til at kompromittere din og din organisations it-sikkerhed. Her er 6 generelle råd til at styrke it-sikkerheden på rejsen:

  • Undgå offentlige internetopkoblinger til at udveksle og tilgå sensitive informationer
  • Benyt aldrig fremmed it-udstyr til at udveksle og tilgå sensitive informationer
  • Hav altid dit it-udstyr under opsyn
  • Tilslut aldrig fremmede USB-enheder eller strømopladere til dit it-udstyr
  • Udlån aldrig dit it-udstyr til fremmede personer
  • Udskift altid dine kodeord til de tjenester, som du har tilgået på rejsen, når du vender hjem

Kilde: Center for Cybersikkerhed

Hvis du bruger trådløse netværk på rejsen bør du sikre dig med en VPN-forbindelse, som HideMyAss, der kryptere kommunikationen og effektivt holder hackere ude og sikre dine data. Netop nu kan du få HideMyAss med 43% rabat.

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.