Kategorier
GUIDES

Sådan kan du streame mere Netflix på mobilen

Flere og flere af os bruger ventetiden i lufthavnen, turen i toget eller bussen til at se et afsnit af en serie på Netflix eller måske resten af den film vi ikke blev færdige med aftenen før.

Problemet med at streame film og serier på mobile enheder som ikke er på internettet via wifi er, at mange af de datapakker som teleudbyderene tilbyder har en øvre grænse på 10 Gb. En grænse du rammer hurtigt, hvis du streamer meget Netflix på mobilen.

Men inden du stormer ud og investerer i en større datapakke er et par ting du selv kan gøre for at få mere ud af din nuværende datapakke.

Hvor meget mobildata bruger Netflix?

Netflix benytter sig af såkaldt adaptive streaming. Det betyder, at streamingtjenesten automatisk sørger for, at billedkvaliteten på dit stream er så god som din internetforbindelse tillader. Derfor vil du ofte se, at en film er lidt pixeleret de første sekunder hvorefter kvaliteten forbedres, indtil den er blevet så god som din internetforbindelse tillader.

PERFEKT MOBILABONNEMENT: 6 TIMERS TALE OG 12 GB LYNHURTIG INTERNET KUN 79,- 

Hvis du er på 4G nettet vil du som udgangspunkt kunne streame alle film og serier i HD-kvalitet. Det betyder dog, at du efter blot en enkelt film eller tre afsnit af Homeland har opbrugt det meste af en datapakke på 10 Gb!

Billedkvaliteten skal ned

En af ting du selv har kontrol over på Netflix er billedkvaliteten på dit Netflix stream. Jo bedre billedkvalitet, jo mere data skal du bruge. Derfor kan du med fordel sætte billedkvaliteten ned for at få mere ud af din datapakke.

Da skærmen på en mobiltelefon eller tablet er noget mindre end et almindeligt fjernsyn kan det sagtens gøres, uden du mærker den store forskel når du ser en film på mobilen.

Trin-for-trin guide: Sæt Netflix op til mobilstream

Dette gøres i indstillinger. Log-in på din konto på Netflix på deres hjemmeside.

Klik på ikonet i øverste højre hjørne og vælg ‘Din konto’

Billed fra Netflix indstillinger

Herefter vælger du ‘Afspilningsindstillinger’

Afspilningsindstillinger

Nu kan du vælge mellem fire indstillinger: Auto (default), Lav, Mellem og Høj.

Afspilningsindstillinger II

Vælger du Mellem vil du kunne kunne se 14 timers stream, svarende til syv film eller 15-16 afsnit af Homeland – og det endda uden det koster dig en krone mere og uden mærkbar nedgang i billedkvaliteten på din tablet eller smartphone.

PERFEKT MOBILABONNEMENT: 6 TIMERS TALE OG 12 GB LYNHURTIG INTERNET KUN 79,- 

Hvis du virkelig skal slå mange timer ihjel kan du gå endnu længere ned og vælge den laveste kvalitet. Nu vil du kunne streame godt 33 timers Netflix, hvilket er 16-18 film eller alle tre sæsoner af Homeland. Nu vil du dog kunne se, at billedkvaliteten er blevet forringet.

Husk at sætte afspilningsindstillingerne tilbage på enten Auto eller Høj når du igen er hjemme, så du kan se Netflix på computeren eller fjernsynet i HD eller HD Super-kvalitet.

Netflix med på turen så husk en oplader!

Nu er du klar til at få timevis af film og serier mens du er på farten.

Dog skal du være opmærksom på, at konstant streaming og en skærm, der er tændt uafbrudt i flere timer er noget der hurtigt forkorter levetiden for enhedens batteri. Derfor bør du tage en oplader med på turen. Ellers ender du hurtigt med seneste udgave af ‘Ud & Se’ i stedet for Breaking Bad eller Orange Is The New Black på togturen.

Vær samtidig god ved dine medpassagerer og tag høretelefoner med, så alle får en god tur – med eller uden Netflix.

 

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.