Kategorier
FILM FLIXNYT ANBEFALER NYHEDER

The Last King of Scotland på Netflix

Den Golden Globe og Oscar-vindende film The Last King of Scotland fra 2006 med Forest Whitaker kan nu ses på Netflix Danmark.

Den nyuddannede skotsk læge Nicholas Garrigan (James McAvoy) ønsker at bruge sin uddannelse på at opleve verden og hvad der i første omgang virker som en kombination af tilfældighed og held, fører ham til Uganda hvor han møder en af verdens mest babariske figurer: Den selvudnævnte præsident for Uganda, Idi Amin (Forest Whitaker).

Amin og Garrigan mødes ved et tilfælde i et biluheld og Amin imponeres over Garrigans handlekraftighed og gennemslagskraft i et af krisesituationens mest intense øjeblikke. Garrigan bliver derfor udnævnt til præsidentens personlige læge og nærmeste fortrolige rådgiver.

Til at begynde med er Garrigan smigret over sin nye position og fascineret af Amins charmerende væsen, velstand og imødekommenhed. Men snart oplever Garrigan også Amins utilregnelige og ukontrollerede vildskab og brutale handlinger – og sin egen ufrivillige deltagelse heri. Garrigan er nu pludselig spundet ind i Amins net. Det er et spørgsmål om tid, hvis Garrigan skal undslippe Amin og komme levende ud af Uganda.

The Last King of Scotland er baseret på virkelige begivenheder og det er dokumentaristen Kevin MacDonalds, der får sin debut som spillefilms instruktør.

Ekstra Bladet gav filmen 5 stjerner og skrev: “…et både begavet og medrivende indblik i et væsentlig stykke verdenshistorie.”

The Last King of Scotland kom på Netflix den 11. marts 2015.

Se traileren til The Last King of Scotland

 

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.