Kategorier
NYHEDER STREAMINGTJENESTER

Endelig: Netflix får snart ens indhold i hele verden

Hvis du er en af dem, der er træt af, at den amerikanske udgave af Netflix har væsentligt flere film og serier i forhold til den danske udgave, så er der godt nyt. Netflix vil nemlig i fremtiden forsøge at få det samme indhold af film og serier i hele verden.

Som det er i dag, er Netflix nødt til at forhandle med filmselskaberne for hvert land streamingtjenesten er i og det er dels meget omstændeligt, dels skaber det ulige forhold for Netflix-brugerne. F.eks. kan du i dag se den syvende sæson af tv-serien Sons of Anarchy på Netflix USA, mens du på Netflix Danmark kun er nået til den sjette sæson. Omvendt kan vi se Breaking Bad på Netflix i Danmark, hvilket ikke er muligt på Netflix USA.

Billede af Ted Sarandos fra Netflix
Ted Sarandos, chefen for indhold på Netflix, vil ikke længere forhandle rettigheder fra land til land.

Chefen for indhold på Netflix, Ted Sarandos fortalte forleden under filmfestivalen i Cannes, at Netflix fremover ikke vil forhandle regionale rettigheder:

– “Vi ønsker rettighederne til alle vores film og serier. Kan det ikke lade sig gøre, er vi ikke interesseret”, siger Ted Sarandos og antyder, at den nye forhandlingsstrategi allerede er i gang.

Der kommer dog til at gå flere år, før alle rettighederne er genforhandlet og alt indhold er identisk i alle lande.

Ted Sarandos kunne samtidig fortælle, at Netflix i fremtiden kommer til at satse mere på egenproduktioner som House of Cards og Orange Is The New Black. Fremover bliver det dog ikke kun serier vi ser starte med Netflix Originals-logoet. Der er planer om 6-7 nye, egenproducerede film inden for de næste år.

Allerede nu er det dog muligt at se f.eks. Netflix USA ved at bruge DNS-tjenester som f.eks. Unlocator og UnBlock-US. Vi har lavet en guide, der fortæller hvordan du på blot 2 minutter kan skifte til Netflix USA.

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.