Kategorier
BREAKING FILM NETFLIX SERIER NYHEDER

Clint Eastwoods ‘Letters from Iwo Jima’

Clint Eastwoods mesterværk om slaget ved Iwo Jima, Letters from Iwo Jima fra 2006 kan nu ses på Netflix Danmark.

Letters from Iwo Jima fortæller den hidtil ufortalte historie om de 12.000 japanske soldater, der forsvarede deres hjemland mod de indtrængende amerikanske styrker under anden verdenskrig.

Uden meget andet forsvar end ren viljestyrke og selve den vulkanske ø, Iwo Jima, forvandler general Tadamichi Kuribayashis (Ken Watanabe) og hans folks enestående taktik, der var blevet forudsagt til at blive en hurtig amerikansk sejr, til næsten 40 dages heltemodig og snarrådig kamp. Også da alt tegnede til en det uundgåelige nederlag fortsatte den japanske general og hans folk med at forsvare øen.

Deres ofre, kvaler, mod og barmhjertighed lever videre i denne spændingsmættede og gribende film, som Rolling Stone kalder “unik og uforglemmelig”.

Letters from Iwo Jima på Netflix

Letters from Iwo Jima er den anden film i Eastwoods krigsfortælling og vises slaget fra japanernes side, mens filmen Flags of our Fathers viser slaget fra amerikanernes side. Flags of our Fathers er desværre ikke på Netflix Danmark i øjeblikket.

letters_from_iwo_jima_screenpicLetters from Iwo Jima har vundet bådet en Oscar og en Golden Globe.

De danske anmeldere gav filmen både 5 og 6 stjerner, da den kom i de danske biografer i 2006:

BT (5 stjerner): “…intet mindre end fantastisk.”

Jyllands-Posten (6 stjerner): “…uden en eneste falsk tone, uden patos, uden sentimentalitet, uden kynisme, men med den værdighed som udmærker stor kunst.”

Letters from Iwo Jima kom på Netflix den 28. januar 2015.

Se traileren til Letters from Iwo Jima

 

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.