Kategorier
BREAKING NETFLIX SERIER SERIER

Seriepremiere: ‘The White Queen’ på Netflix

Den britiske miniserie The White Queen fra 2013 kan nu ses på Netflix Danmark.

The White Queen handler om en af et af de mest dramatiske og turbulente tidspunkter i Englands historie. Året er 1464, og krigen om, hvem der er den retmæssige konge, hærger landet. Det er en bitter strid mellem to grene af den samme familie, The House of York og The House of Lancaster, og tre nådesløse kvinder, Elizabeth Woodville (Rebecca Ferguson), Margaret Beaufort (Margaret Beaufort) og Anne Neville (Faye Marsay), der hver for sig kæmper en desperat kamp om kronen.

Særligt den unge enkefrue Elisabeth Woodville bliver kurtiseret og gjort til dronning af den engelske konge Edward IV, der bevæges af kærlighed snarere end af politiske overvejelser, som det ellers var kutyme i perioden. Til gengæld skyer Elisabeth ikke selv nogen midler for at konsolidere sin magt, da hun først er på tronen.

Netop spillet om kongemagten har inspireret forfatteren bag den populære HBO-serie Games of Thrones til sin serie, hvor de to familier hedder Stark og Lannister.

The White Queen er baseret på forfatteren Philippa Gregorys roman af samme navn og er en blanding af fiktion og fakta fra historiebøgerne. Serien blev nomineret til 3 Golden Globes og 2 Emmy Awards.

The White Queen på Netflix

Alle 10 afsnit af The White Queen kom på Netflix den 15. februar 2015. Der er ikke planlagt flere sæsoner, men der arbejdes på en spin-off med titlen The White Princess.

Se traileren til The White Queen

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.