Kategorier
BREAKING DOKUMENTAR NYHEDER

Ny true-crime serie: Making a Murderer

Flere streaming-tjenester og tv-stationer har haft stor succes med true-crime serier og nu melder Netflix sig også på banen med serien Making a Murderer.

Making a Murderer er en dokumentar, der fortæller historien om den småkriminelle Steve Avery fra Manitowoc County i Wisconsin. Han bliver i 1985 kendt skyldig i en voldtægt af en lokal kvinde og sent i fængsel, men senere – i 2003 – finder man ved hjælp fra DNS-prøver ud af, at Steve er uskyldig, hvorefter han blev pure frikendt.  Da havde han dog nået at sidde 18 år i fængsel.

Han lægger sag an mod myndighederne og forlanger en erstatning på 36 millioner dollars for uberettiget fængsling, hvilket igen sætter Steve på kant med politiet og den lokale sherif. To år efter anholdes han igen, denne gang for mordet på den unge kvinde, Teresa Halbach. Steves advokat mener, at hans klient igen er et offer for politiets hetz og konspirations-teorier,  men der er spor som peger i en anden retning.

Folkene bag serien Moira Demos og Laura Ricciardis brugte hele 10 år på at vende hver en sten i Steves liv og det er der kommet en virkelig spændende serie ud af. Det vil ikke være rammende at kalde Making a Murderer for underholdende. Der er simpelthen for mange rigtige ofre i sagen, men serien er vanvittig fangende og gribende.

Gør dig selv den tjeneste at lade være med at Google sagen, men se den først på Netflix. Det vil du bestemt ikke fortryde.

Making a Murderer på Netflix

Politiken har anmeldt serien og giver den topkarakter: 6 stjerner og skriver: “’Making a Murderer’ er et portræt af den forfejlede tiltro til systemet. Det er en dokumentation af, hvor nemt retssystemets rammer kan udelukke visse folk fra retfærdig behandling. “

Making a Murderer kom på Netflix den 18. december 2015.

Se traileren til Making a Murderer

 

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.