Kategorier
BREAKING FILM

Flags of Our Fathers

Clint Eastwoods anmelderroste krigsfilm fra 2006, Flags of Our Fathers kan nu ses på Netflix.

Februar 1945. Selv om sejren i Europa er tæt på, fortsætter krigen i Stillehavet.

Ét af de mest blodige slag i krigen blev kampen om øen Iwo Jima, der kulminerede i det, der for eftertiden, blev det mest kendte krigsbillede i historien: Fem marinesoldater og en sygepasser, der sammen hjælpes ad med at hejse det amerikanske flag på Mount Suribachi.

Det inspirerende foto blev et symbol på sejr for nationen, og de seks amerikanske mænd blev med det samme helte. Nogle af dem døde hurtigt efter flaget blev hejst, og nåede dermed aldrig at opfatte, at de var blevet udødeliggjorte af billedet.

Men ingen af de overlevende mænd, der rejste flaget, var interesserede i at blive symboler eller helte. De ville bare kæmpe sammen med deres kammerater – de soldater, der kæmpede og døde uden fanfare eller hæder.

Filmen er instrueret af Clint Eastwood.

Flags of Our Fathers på Netflix

 De danske anmeldere var særdeles begejstrede for filmen og mange af dem gav den 5 stjerner – også Berlingske, der skrev: “…et både rystende og berigende værk af klassisk episk format samt forsynet med en tør humor, der fint fungerer som modvægt til emnets indbyggede tendens til patos. Selv om denne film absolut ikke er lavet for sjov.”
Filmen er et realistisk billede af hvad der virkelig skete på den japanske ø. Ifølge Historienet fortæller filmen den rigtige historie.
Flags of Our Fathers kom på Netflix den 1. januar 2017, hvor den anden film Letters from Iwo jima også kan ses.

Se traileren til Flags of Our Fathers

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.