Kategorier
BREAKING SERIER

Johan Falk sæson 3 på Netflix

Den svenske krimiserie, Johan Falk sæson 3 kan nu ses på Netflix.

Kriminalbetjenten Johan Falk (Jakob Eklund) vender tilbage til kriminalpolitiet i Göteborg efter en stilling i Europol. Han skal være en del af den særlige gruppe under kriminalpolitiet kaldet GSI, der går yderst utraditionelt til værks for at opklare forbrydelser.

Der er lavet i alt 3 film om Johan Falk og 17 afsnit i serien, der alle er enkeltstående film af ca 90 minutters varighed. Det er tvivlsomt om der kommer flere afsnit af serien, især da sidste afsnit af sæson 3 har fået titlen: Afslutningen.

Mange af de sager som serien handler, om bygger angiveligt på autentiske svenske kriminalsager og begivenheder.

Sæson 1:

1: Gruppen for Særlige Indsatser

Johan Falk skal arbejde for GSI: Gruppen for Særlige Indsatser – en enhed indenfor det svenske politi, der har som sin eneste opgave at bekæmpe de hårdeste mafiaorganisationer i landet. Samme dag Johan ankommer til Göteborg starer GSI en operation for at identificere, opspore og konfrontere en gruppe voldsomme værditransportrøvere som kaldes “De Ukendte Seks”. Snart må Johan indse, at GSI anvender metoder, der er mere avancerede og indviklede, end han nogensinde havde forestillet sig fandtes indenfor det

2: Våbenbrødre

Johan Falk Våbenbrødre på NetflixJohan Falk arbejder sammen med Göteborg Politis specialenhed GSI, en norsk undercover-agent og en muldvarp. Planen er at købe seks maskingeværer af Göteborgs hårdeste kriminelle bande, og på den måde få dem væk fra gaden. Alt forandres dog pludseligt, da en ny ukendt spiller kommer på banen og efterspørger ikke bare de samme våben, men endnu flere – inklusive panserbrydende granater. GSI indser, at dette ikke kan være almindelige kriminelle. Nogen vil starte en krig i Göteborgs gader. Samtidig bliver situationen mere og mere mareridtsagtig for Johan Falks muldvarp, Frank Wagner, da lederen af den bande, han har infiltreret, indser, at en af hans egne folk lækker oplysninger til politiet.

3: National Target

Johan Falk og hans kolleger fra Göteborg politis eliteenhed GSI er dybt engageret i en kamp mod amfetamin, da de pludselig indser, at de er oppe imod en myteomspunden russisk mafiaboss. Kun få har set ham, og endnu færre ved, hvad han virkelig hedder. Han er kun kendt som “Mr. K”. Johans muldvarp, Frank Wagner, lader forstå, at han ønsker at lave en aftale med én, der kan levere store mængder amfetamin. Og pludselig bliver Franks værste mareridt til virkelighed, da han indser, at han er ved at infiltrere Europas farligste mafia – den estisk-russiske mafia bestående af tidligere KGB-officerer.

4: Leo Gaut

Johan Falk bliver klar over, at et værtshus, der modtager trusler, ejes af Leo Gaut, gangsteren, som Falk fik sat bag tremmer for ti år siden. Det er starten på en række hårde opgør og hævnaktioner, hvor både Johan og Leo – og deres familier – stilles overfor svære og ubarmhjertige beslutninger.

5: Operation Nattergal

Göteborg politis specialstyrke, GSI, har fået til opgave at identificere og pågribe dem, der står bag den voksende import af unge kvinder fra øst, da de bedriver prostitution på gaderne i Göteborg. Johan Falk rekrutterer Hanna, en ung polsk pige, der arbejder i baren på tysklandsfærgen, for at infiltrere bagmændenes organisation på øverste plan. Hanna går dog meget længere, end nogen havde ventet, og situationen spidser til, da Johan og hans kolleger kommer længere ud i den moralske gråzone end nogensinde før.

6: De Fredløse

johan-falk-screenshotDa en kvindelig anklager, der fører sag mod en af landets farligste rockerbander, udsættes for et bombeattentat, kører mediekarrusellen. Politiet kritiseres voldsomt for ikke at få ram på den organiserede kriminalitet, men politiet er mere aktive end medierne aner. Politiledelsen pålægger den enhed, der har som sin eneste opgave at bekæmpe den organiserede kriminalitet – Gruppen for Særlige Indsatser, GSI – at sætte alle midler ind i kampen. Men mareridtet bliver til virkelighed, da det kommer frem, at attentatet er udført med netop de metoder, som politiledelsen har sanktioneret, og at flere attentater er på vej.

Sæson 2:

1: Spillets Regler

To år er gået siden Johan Falk og Frank Wagner afbrød deres samarbejde, og Frank endte som muldvarp hos politiet. Frank har lige netop genåbnet sin bar, da hans ekskærestes bror Kevin kommer i vanskeligheder på grund af spillegæld. Samtidig arbejder Johan og GSI-gruppen sammen med det tyske politi på at sprænge en usædvanlig hensynsløs narkoring, der sælger en ny type stof, der gør stor skade på de unge. Nye muligheder for samarbejde opstår mellem Frank og Johan, da deres veje krydses – men med den store forskel, at denne gang er det personligt for Frank. Johan og GSI må iscenesætte en kompliceret operation for at overliste lederene af en narkoring. Situationen bliver endnu mere farlig en sædvanligt, da der er en muldvarp med i spillet.

2: De 107 Patrioter

Johan Falk - De 107 Patrioter på NetflixDet er en smuk dag i Slottsskogen, Göteborgs idylliske bypark, da det utænkelige pludselig sker – skyderi midt imellem helt almindelige mennesker. To bander bekriger hinanden, og en stor politiaktion sættes i gang. Konflikten udvikler sig og omfatter hurtigt flere bander fra Göteborgs kriminelle underverden. GSI kommer på banen for at identificere en ny bande, der viser sig at være både større og bedre bevæbnet end alle de andre. Det eneste spor er en tatovering på en af de dræbte bandemedlemmer. Johan Falk og hans kolleger fra GSI indser snart, at den eskalerende bandekrig er den farligste situation, de nogensinde har stået i.

3: Alle Røveriers Moder

Nogle mænd bryder ind hos den pensionerede maskinchef Arthur Jönsson. Systematisk roder de lejligheden igennem efter nogle tegninger. Noget tid senere udfører de samme mænd, som viser sig at være tidligere svenske soldater, et røverier mod en pengetransport. Johan Falk og hans kolleger hos GSI får en ubehagelig fornemmelse af, at det her kun er en generalprøve på et langt større røveri – et røveri, der vil få alle de andre røverier i politiets historie til at blegne.

4: Møde om Natten

Johan Falks steddatter Nina har endelig fået bedre kontakt med sin biologiske far, byggeentreprenøren Örjan. Samtidig går alt galt for Örjan. Hans gæld til et estisk byggefirma på et af kommunens byggeprojekter i Göteborg, leder til at Nina kidnappes. Hvad kidnapperne ikke har regnet med, er at Ninas stedfar er fra politiet. Johan og GSIs indblanding skaber en kædereaktion, der fører hele vejen op til toppen af Nordeuropas farligste mafia, den estisk russiske Karayan – en mafia bestående af tidligere efterretningsagenter fra KGB. Karayan beslutter at løse situationen i Sverige permanent. For Johan bliver det hans livs mest personlige rejse ned i Göteborgs underverden.

5: Meddelleren

En ung bande, som har specialiseret sig i at røve de vagter, der transporterer omsætning fra butikkerne i et indkøbscenter, hærger i Göteborg. Politiet kalder banden for “nøgenrøverne”, da de tvinger vagterne til at klæde sig af, før de forsvinder med værdierne. Et røveri går galt, da en uskyldig forbipasserende bliver dræbt, samtidig med at farveampullerne i en af pengetaskerne udløses. Nu må bandens unge leder Ricky få fjernet pengenes blå farve, hvilket blot ganske få eksperter i landet kan gøre. Det skal gå stærkt, da han skal betale den person, der solgte røverkonceptet til ham. Johan Falk og hans kolleger i GSI intensiverer jagten og kontakter sine politistikkere i et forsøg på at finde ud af, hvem der begår røverierne, og hvem der er hjernen bag det hele.

6: Kodenavn: Lisa

Frank Wagner ligger og sover med sin familie i lejligheden i Göteborg. Alle deres personlige ejendele er pakket ned i flyttekasser. Kontrakten på hans livsdrøm, bistroen ved den franske kyst, ligger på køkkenbordet sammen med alle de penge, han sparet sammen gennem årene som muldvarp for politiet. Pludselig bryder en gruppe svært bevæbnede mænd ind i lejligheden. Frank reagere hurtigt og når at flygte med sin familie til den eneste person, han kan stole på: Johan Falk. Mens de spekulerer på, om det værst tænkelige er sket, nemlig at Franks samarbejde med politiet omsider er blevet afsløret, finder yderligere angreb sted i Göteborg mod både bandeledere og politifolk.

Sæson 3:

1: Fra aksen til ilden

Falk rejser til Letland for at løse en gammel gåde. Rydells bande får frisk blod og mangtbalancen i Göteborg skifter. GSI får en ny fjende.

2: Det tavse diplomati

I Stockholm møder Falk sin kollega Pernilla, som tilsyneladende forsyner terrorister med våben. Begivenhederne viser, at ikke alt er, som det ser ud på overfladen.

3: Bloddiamanter

GSI’s specialist i undercover-operationer Niklas Saxlid, infiltrerer Kavkaz-mafiaen, som indser, at der er en forræder blandt dem. Niklas forsvinder.

4: Lockdown

Politistationen i Göteborg er lukket på grund af et terrorangreb. Helén Falks eksmand, Örjan, tilbyder stjålne dokumenter for at få lov til at møde sin datter.

5: Afslutningen

Den ukendte mafiaorganisation slår tilbage for fuld hammer. Johan Falks familie angribes, og nogen forsøger at slå hans kone ihjel. Det endelige opgør begynder.

Johan Falk på Netflix

Johan Falk sæson 3 kom på Netflix den 1. januar 2017, hvor også sæson 1 og 2 kan ses.

Se traileren til John Falk

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.