Kategorier
DET BEDSTE FRA NETFLIX NYHEDER

7 julefilm på Netflix der får dig i julestemning

Så er vi atter i den søde juletid hvor vi hygger med lys i haven og stearinlys i stuen.

Men med regn og rusk er vejret desværre ikke specielt juleagtig og meget tyder da også på, at drømmen om en hvid jul ser ud til at forblive en drøm i år, så derfor må der andre midler til, når julehumøret skal helt i top.

Flixnyt har fundet syv rigtig gode julefilm på Netflix i Danmark, som på hver deres måde nok skal få dig i den rigtige julestemning.

Denne liste er opdateret den 21. december 2016.

De 7 bedste julefilm på Netflix

Listen over de syv bedste julefilm på Netflix præsenteres i kronologisk rækkefølge med de nyeste film først.

Jul i Bakkekøbing (2013)

De kendte figurer fra Bjergkøbing Grandprix er tilbage i Jul i Bakkekøbing, der handler om den lille flække Bakkekøbing i de norske fjelde, og her er en jul uden sne det samme som en jul uden gaver.  Derfor har både Søren og Ludvig svært ved at komme i den rette julestemning når det ikke kommer nogen sne, men heldigvis bor de sammen med Reodor Felgen, som kan opfinde lidt af hvert. Da byens borgmester beder Felgen om en hvid jul, kigger han straks på problemet og kaster sig over arbejdet med en snekanon. Men måske er naturen alligevel den bedste til at bestemme sin gang, og pludseligt er der mere sne i Bakkekøbing, end nogen havde bedt om. Der er garanti for julestemning med Jul i Bakkekøbing, der naturligvis kan ses med dansk tale på Netflix.

Niko 2 – De flyvende brødre (2012)

Julemandens lille hjælper, rensdyret Niko, bor alene sammen med sin mor Luna. Men da Luna finder en ny kæreste, får Niko også en ny halvbror ved navn Jonni, som han dog ikke er ret glad for. Niko tager en dag ud og leger med sine venner og efterlader Jonni. Men da de kommer tilbage, er halvbroren blevet kidnappet af Hvide Ulv, der vil besejre rensdyrene for at overtage magten i vildmarken. Det er nu op til Niko, hans venner og et par nye allierede i hemmelighed at drage ud for at redde Jonni og forsøge at besejre Hvide Ulv og hendes hjælpere. Niko 2 – De flyvende brødre er en af de bedste julefilm for hele familien på Netflix, hvor den naturligvis kan ses med dansk tale.

Arthurs julegaveræs (2012)

I Arthurs julegaveræs møder vi julemanden og hans familie, der bl.a. består af den smånaive søn Arthur, samt den grove og friske bedstemor. Sammen driver de det kendte familiefirma, der hvert år deler julegaver ud til verdens børn. Men efter en ellers vellykket og velorganiserede uddeling af årets julegaver, viser det sig, at én enkelt gave mangler at blive uddelt.  Tanken om, at der sidder et barn uden en gave juleaften bliver for meget for julemandens søn Arthurs gode hjerte, og han beslutter sig derfor at aflevere gaven selv. Familiefilmen følger herefter Arthurs personlige rejse, hvor han lærer langt mere and bare det at dele julegaver ud. Arthurs julegaveræs kan ses på Netflix med dansk tale, så hele familien kan være med.

Deck the Halls (En Lyslevende Jul)

Steve Finch (Matthew Broderick) ønsker at leve et roligt, velordnet liv i en lille by i New England. Hans nye nabo, Buddy Hall (Danny DeVito) har imidlertid andre planer og skaber en juleudsmykning, der kan ses fra rummet. Og snart ender de to i en indædt kamp om, hvem der har den vildeste juleudsmykning. En rigtig underholdende julefilm, hvor flere måske kan genkende lidt af sig selv i kampen om at overgå naboen.

Polarekspressen (2004)

Polarekspressen er en fantastisk animationfilm, som vi giver titlen: Årets bedste julefilm på Netflix i 2016. De tidligere år har vi revset Netflix fordi den kun kunne ses med engelsk tale, men nu kan du selv vælge om du vil se den med dansk tale eller på originalsproget, hvor blandt andre Tom Hanks lægger stemme til en af karakterene. Polarekspressen handler om Billy, en ung dreng, hvis tro på julen hænger i en tynd tråd, da hele hans familie mener at kane, rensdyr og alfer er noget sludder. Han får dog et noget andet syn på sagen, da han juleaften bliver hentet af det eventyrlige eksprestog: Polarekspressen hvor Billy og andre heldige børn fragtes til Nordpolen for at besøge julemanden.

Alene Hjemme 1 (1990)

Alene Hjemme filmene er perfekt til underholdning for hele familien i juledagene – også selv om de efterhånden er 25 år gammel, så holder de stadig. Se den 8-år gamle Kevin McCallister (Macaulay Culkin) er lige blevet manden i huset, og det er sket i løbet af natten! Da han ved et uheld bliver glemt af sin familie, da de styrter af sted på juleferie, får Kevin travlt med at gøre huset klar til jul. Men det er ikke julepynt og dekorationer, han fylder stuerne med. To klodsede indbrudstyve er nemlig i gang med at bryde ind, så Kevin opstiller et imponerende batteri af fælder for at give dem en ordentlig velkomst!

Fars Fede Juleferie (1989)

I år har Clark Griswold lovet familien, at de skal holde en hyggelig gammeldags jul sammen. Før vi overhovedet når til julesangene, går han amok i den uopslidelige favorit Fars Fede Juleferie. Man tror, det er løgn. Der er 25.000 lamper på taget, kalkunen eksploderer på middagsbordet, og beredskabsstyrken har omringet huset. John Hughes’ manuskript er fyldt med humor, varme og lutter tåbeligheder. Det er juleløjer for alle pengene!

White Christmas (1954)

White Christmas er filmen om de to dyg­ti­ge ar­ti­ster, der efter krigen, slår sig sam­men og udø­ver en af de he­de­ste at­trak­tio­ner i show­bu­si­ness. De mø­der to sø­stre og kol­le­ger, og be­gi­ver sig alle fire til Ver­mont for at fejre en god gam­mel­dags jul. Det bli­ver til en mas­se spøg og skæmt, og et rig­tigt even­tyr be­gyn­der, da Cros­by og Kaye op­da­ger, at ho­tel­let de bor og ar­bej­der på, ejes af en gam­mel ge­ne­ral, som nu har svæ­re øko­no­mi­ske pro­ble­mer. Selv om selve filmen ikke lever helt op til perlerækken af skønne Irving Berlin sange, så er White Christmas bare julefilmen over dem alle.

Hvad med alle de andre?

Flere vil helt sikkert mene, at det er en stor fejl, at juleklassikere som Love Actually, The Holiday, Die Hard og Tror du på Julemanden ikke er at finde på vores liste. Og det er der en eneste grund til: ingen af de film ligger desværre på Netflix Danmark lige nu. Det er muligt de kommer på senere og flere af dem har da også været på Netflix, men er blevet fjernet igen, fordi Netflix ikke længere har rettigheder til at vise dem.

Alle de film der er på denne liste over de syv bedste julefilm på Netflix ligger på Netflix i Danmark i december 2016.

Rigtig glædelig jul fra Flixnyt-redaktionen!

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.