Vi mindes Robin Williams på Netflix

Vi mindes Robin Williams på Netflix

Tirsdag morgen vågnede vi til nyheden om, at den amerikanske filmstjerne Robin Williams var fundet død i sit hjem i det nordlige Californien. Han blev 63 år gammel.

Den amerikanske præsident, Barack Obama har i en erklæring udtalt: “Robin Williams var en læge, en ånd, en barnepige, en professor, Peter Pan og alt derimellem. Men han var unik og noget helt særligt

Skuespillerens pressetalsmand, Mara Buxbaum, siger til CNN, at Robin Williams på det seneste “har kæmpet med svære depressioner” og i følge flere medier undersøger politiet, om han begik selvmord.

Flixnyt mindes denne fantastiske skuespiller, der brillerede i store og små roller i en lang række film. På Netflix i Danmark er udvalget af hans film desværre ikke prangende. Vi savner film som Good morning, Vietnam og Mrs. Doubtfire.

Flixnyt har dog fundet et par perler på Netflix i Danmark, hvor du kan se Williams i nogle af sine glansroller:

‘Døde Poeters Klub’ fra 1989:

RobinWilliams-DodepoetersklubDen Oscar-vindende film, hvor Robbin Williams var nomineret til en Oscar for sin rolle som John Keating. Filmen foregår i 1959 hvor John Keating (Robin Williams) ankommer til kostskolen Welton. Keating er ikke som de andre lærere og opfordrer ligefrem elever til at tænke selv og udforske livet og litteraturen. Det synes en gruppe kammerater er så god en ide, at de danner ‘Døde poeters klub’, hvor de ryger og drikker mens de læser digte for hinanden. Forældre og lærere synes knapt så godt om Keating.

Se ‘Døde Poeters Klub’ på Netflix HER

‘Good Will Hunting’ fra 1997: RobinWilliams-good-will-hunting

Endnu en Oscar-vindende film, som Matt Damon og Ben Affleck skrev manuskriptet til. Filmen handler om Will Hunting (Matt Damon), som bruger det meste af sin tid på at hænge ud med vennerne og passe sit rengøringsjob på et af USAs førende universiteter indenfor matematik. En professor ser en dag Will løse en hidtil uløst opgave, og han fatter mistanke om Wills store ikke-udforskede talent. Da Will efter et slagsmål er ved at ende i fængsel skrider professoren ind. Will kan dog kun løslades hvis han går med til at tage matematiktimer ugentligt. Da Will hader autoriteter er det ikke nogen nem opgave at finde en psykolog der kan holde til mosten… indtil Sean McGuire (Robbin Williams) dukker op.

Se ‘Good Will Hunting’ på Netflix HER