Kategorier
BREAKING FILM FLIXNYT ANBEFALER NYHEDER

The Butler på Netflix

Den fantastiske film, The Butler fra 2013, der er inspireret af en sand historie, kan nu ses på Netlix.

The Butler handler om Cecil Gaines (Forest Whittaker), der tjente syv præsidenter som Det Hvide Hus ‘hoved butler” i årene 1952-1986.

Cecil Gaines var søn af en landmand og voksede op i 1920’erne som en tjenestedreng for den hvide familie, der skødesløst ødelagde hans familie.

Cecil får på et tidspunkt nok og begiver sig ud i verden. Han ender som kammertjener på et hotel, hvor han udviser stor effektivitet og diskretion i det meste af 1950’erne. Hans berygtede diskretion gør, at han bliver tilbudt drømmejobbet som butler i Det Hvide Hus.

Her kommer Cecil til tjene adskillige amerikanske præsidenter i årtier og han ender som et passivt vidne til historien, mens “The American Civil Rights Movement” vinder mere og mere indpas. Da hans kone, Gloria (Oprah Winfrey) kæmper med misbrugsproblemer og hans trodsige ældste søn, Louis (David Oyelowo), arbejder for en retfærdig verden, må Cecil dog beslutte, om han skal skride til handling på sin egen måde.

The Butler på Netflix

Filmens hovedrolle, Cecil Gaines er en fiktiv person, som er inspireret af en artikel i Washington Post fra 2008. Men filmens mange politiske personligheder er dog virkelige og dermed balancere The Butler mellem at være fiktion og autentisk.

Jyllands-Postens anmelder gav filmen 4 stjerner og skrev: “‘The Butler’ er rørstrømsk på den helt klassiske Hollywood-facon og favner derfor bredt.”

The Butler kom på Netflix den 1. oktober 2015

Se traileren til The Butler

https://youtu.be/9uBXH_DLxsU

 

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.