Kategorier
BREAKING FILM

Britisk storfilm: ‘Kongens Store Tale’ på Netflix

Den firdobbelte Oscar-vindende storfilm Kongens store tale er nu på Netflix Danmark.Kongens store tale fortæller den sande historie om Bertie (Colin Firth), som han kaldes i familien. Bertie bliver i 1936 mod forventning pludselig Englands konge, da hans far, Kong George d. 5. (Michael Gambon) dør og hans storbro, Kong Edward d. 8. (Guy Pearce) abdicerer efter blot 10 måneder som konge, for at kunne blive gift med sit livs kærlig, den fraskilte Wallis Simpson.Dermed bliver det den forsagte Bertie, der som King George d. 6. bliver konge over Storbritanniens imperium. Bertie lider imidlertid af en talefejl og er så voldsomt handicappet af hans stammen, at han ikke kan holde en afgørende tale og fremstå som den stærke leder landet har brug for, hvor England er på vej i krig med Tyskland.

Kongen mødes med den excentriske og kontroversielle talepædag, Lionel Logue (Geoffrey Rush), som ved hjælp af uortodokse, men meget effektive metoder, udvikler kongens sprog og talegaver. Lionel er således altid ved kongens side, når han skal holde taler.

Billede fra filmen The Kings SpeechKongens store tale var nomineret til hele 12 Oscars og vandt fire for Bedste film, Bedste instruktion, Bedste originale manuskript og Bedste mandlige hovedrolle, ligesom filmen var nomineret til hele syv Golden Globes.

De danske anmelder var meget begejstrede da filmen kom i de danske biografer i 2011.
BT gav f.eks. filmen 5 stjerner (ud af 6) og skrev: “Filmen er alt, hvad man kan drømme om i en solid engelsk tradition af dramaer med få hovedpersoner på en baggrund af fascinerende sproglig rigdom og victorianske dekorationer.”

Kongens store tale kom på Netflix den 29. august 2014.
Vær opmærksom på, at filmen ligger under den engelske titel på Netflix: ‘The Kings Speech’. Se Kongens store tale på Netflix HER

Se traileren til ‘Kongens store tale’

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.