Kategorier
FILM OG SERIE NYT NYHEDER

Netflix støtter 3. sæson af ‘Rita’

For første gang går Netflix nu i samarbejde med en dansk tv-station om at producere en tv-serie. Valget er faldet på den populære drama-serie Rita, der blev sendt første gang på TV 2 i 2012.

De to første sæsoner af Rita har været en stor succes herhjemme, men via Netflix har serien om den politisk ukorrekte skolelærer også fået international opmærksomhed.

” – En vigtig del af vores mission er at udvælge de bedste tv-serier fra hele verden og gøre dem tilgængelige for vores seere på verdensplan. Danmark er verdensberømt for store tv-dramaer, og Rita er elsket af mange Netflix-medlemmer” siger Ted Sarandos, Chief Content Officer hos Netflix til TV2.

Netop det økonomiske samarbejde med Netflix har været afgørende for, at TV2 kunne sætte gang i produktionen af den 3. sæson.

“- Netflix elsker disse vidunderligt skæve, danske tv-serier lige så meget, som vi gør, og uden engagementet fra Netflix ville sæson 3 af Rita sandsynligvis ikke kunne realiseres” siger direktør Thomas Gammeltoft, Copenhagen Film Fund, som glæder sig over at endnu en dansk tv-serie kan eksporteres til udlandet.

3. sæson af Rita sendes på TV2 i løbet af foråret og en måned efter vil alle afsnit være tilgængelig på Netflix Danmark. Senere på året kommer Rita også til de øvrige Netflix regioner. Allerede nu kan du varme op med første sæson af Rita, der ligger på Netflix Danmark.

Samarbejdet med nationale tv-stationer er ikke nyt for Netflix, som allerede sidste år indledte et samarbejde med den norske tv-station NRK om den populære serie Lilyhammer.

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.