Kategorier
BREAKING FILM

Meryl Streep imponerer i “Jernladyen”

“Jernladyen” er titlen på det flotte og overraskende portræt af den første kvindelige premierminister i Storbritannien, Margaret Thatcher, som her knap to år efter biografpremieren er på Netflix Danmark.  

Filmen følger Thatchers (Meryl Streep) kamp om at komme helt til tops i den mandedominerede politiske verden, men filmen skildre også Margaret Thatchers forhold til sin mand og hvilken pris hun måtte betale for at få den magtfulde position. En position hun havde i 11 år, hvilket gør hende til den længst siddende britiske premiereminister i historien.

Hendes politiske modstandere gav hende tilnavnet “Jernladyen”. Et tilnavn Thatcher elskede og faktisk brugte når hun skulle omtale sig selv. Den hårde dame står i dag som en af det 20. århundredes mest berygtede og magtfulde kvinder.

Billed af Meryl Streep fra Jernladyen
Meryl Streep modtog en Oscar for sin rolle som Margaret Thatcher

Meryl Streep er ganske enkelt fremragende i denne rolle og hun kunne næsten være Jernladyen’s dobbeltgænger. Hun har da også modtaget stor ros for sin indsats, der gav hende en Oscar for bedste kvindelige hovedrolle.

Da filmen kom i de danske biografer for snart to år siden (23. februar 2012) var anmelderne ikke specielt begejstret. De fleste endte på 3 stjerner – dog gav BT’s anmelder, Birgitte Grue filmen 5 stjerner. “Det er en helt fabelagtig præstation… Dybt bevægende viser Meryl Streep os denne kvinde og gør os interesserede i hendes liv…”

“Jernladyen” kom på Netflix Danmark den 1. februar 2014. Se den på Netflix HER

Se traileren til “Jernladyen” her:

http://youtu.be/IX9FdP2k6fk

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.