Kategorier
BREAKING FILM

Lenoardo brillierer i ‘Den store Gatsby’ på Netflix

Mindre end 10 måneder efter premieren i de danske biografer, er ‘The Great Gatsby’ (Den store Gatsby) nu på Netflix.

Det er en nyfilmatisering af Scott Fitzgeralds berømte kærlighedsroman, som her er blevet genfortolket af Baz Lurhmann og med en Leonardo DiCaprio i topform.

Vi er tilbage i 1922 hvor jazzen var unge og den unge forfatter Nick Carraway (Tobey Maguire) jagter den amerikanske drøm. Han flytter derfor fra landet til New York City og ender i et hus på Long Island, hvor han bliver nabo til den mystiske og velhavende, Jay Gatsby (Leonardo DiCaprio), som bor alene i et kæmpe palæ.

Gatsby har et godt øje til Nicks kusine, den dejlige Daisy Buchanan (Carey Mulligan) der bor overfor. Hun er dog gift med den noget ældre Tom, der tilhører den gamle overklasse. Pludselig er Nick trukket ind i en verden af rigdom, bedrag og kærlighed.  

Det er både pompøst, overdådigt og larmende når jazztidens vilde tyvere folder sig ud i Baz Luhrmanns udgave af ‘Den store Gatsby’. Desværre var både anmeldernes og brugernes begejstring til at overse, da filmen kom op i de danske biografer i 2013. Anmelderne landede på en middelkarakter, med et gennemsnit på 3 (ud f 6) stjerner. Alle var dog enige om, at Leonardo DiCaprio er eminent i rollen som den excentriske Jay Gatsby. 

‘Den store Gatsby’ kom på den danske Netflix den 18. marts.

Scott Fitzgeralds roman fra 1925 om jazztiden er blevet kaldt en af de vigtigste, mest berømte og elskede romaner i den amerikanske litteratur. I 1974 blev bogen filmatiseret med ingen ringere end Robert Redford og Mia Farrow i hovedrollerne.

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.