Kategorier
FILM

En Lang Forlovelse (A Very Long Engagement)

Det romantiske drama fra 2004, En Lang Forlovelse (A Very Long Engagement) kan nu ses på Netflix.

I 1919 var Mathilde (Audrey Tautou) 19 år gammel. To år forinden var hendes forlovede Manech draget til fronten ved Somme. I lighed med mange ”omkom han på slagmarken”. Det står sort på hvidt i den officielle besked.

Mathilde nægter dog at tro på det. Hun er overbevist om, at hvis Manech var død, ville hun vide det. Hun klynger sig til sin intuition og den sidste rest af håb, der forbinder hende til hendes elsker.

En tidligere sergent fortæller hende forgæves, at Manech døde i ingenmandsland i en skyttegrav ved navn Bingo Crepuscule sammen med fire andre mænd, som døde af sår, de havde påført sig selv. For Mathilde er vejen fremad fyldt med forhindringer, men hun er ikke bange. Alt er muligt for en, der er villig til at udfordre skæbnen.

Det er den franske instruktør, Jean Pierre Jeunet, som vi også kender fra filmen Amélie, der står bag En Lang Forlovelse.

Berlingske gav filmen 5 stjerner og skrev: “…er en på stort set alle måder tilfredsstillende film.”

En Lang Forlovelse (A Very Long Engagement) kom på Netflix den 27. april 2016.

Se traileren til En Lang Forlovelse

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.