Kategorier
STREAMINGTJENESTER

Hvad er godt og skidt ved Netflix

Det lyder jo næsten for godt til at være sandt: Se alle de film og tv-serier du og din familier orker. Se dem over alt, uanset hvor I befinder jer – og så er den første måned ovenikøbet helt gratis. Når noget lyder for godt til at være sandt, så er det som regel også tilfældet.

Flixnyt har kigget lidt på hvad der er op og ned med Netflix og hvad du bør være opmærksom på, inden du også hopper med på vognen.

Hvad er godt ved Netflix:

 1. Du behøver ikke længere vente en uge på at se næste afsnit af en tv-serie. Du kan tage en hel sæson på en weekend.
 2. Du bestemmer selv, hvor du vil se Netflix: På Smart TV, Xbox, PlayStation, Nintendo Wii, den bærbare computer, en tablet, iPad’en eller mobiltelefonen.
 3. Du kan fortsætte filmen eller serien, der hvor du nåede til. F.eks kan du begynde en film på fjernsynet, se videre på mobilen og slutte i en pause på jobbet på den bærbare. Netflix finder selv ud af, hvor langt du er nået.
 4. Mulighed for at oprette profiler på op til 5 personer, som deler samme Netflix-abonnement.
 5. Unikt indhold. Netflix står bag flere tv-serier, som House of Cards, Lilyhammer og senest Turbo FAST –  de såkaldte Netflix originals. I januar 2014 kommer der eksklusive dokumentar udsendelser på Netflix og senere hele film, som vil få premiere samme dag i biograferne og på Netflix.
 6. Opdateret søgefunktion og nye apps til de fleste platforme.
 7. Det er reklamefrit. Dine programmer starter med det samme, uden at du skal igennem et hav af reklamer.
 8. Billedkvaliteten tilpasser sig automatisk platform og internetforbindelse. Det betyder, at når du starter en film vil billedet i starten være af en dårlig kvalitet, men hurtigt vil Netflix måle hvor meget de kan gå op på i forhold til den internetforbindelse du har og den platform du ser på. I starten af 2014 begynder de at streame udvalgte serier i 4k (en vandret opløsning på 4000 punkter mod standarten 1920 på HD og 2000 i biograferne)
 9. Muligt at dele et abonnement med naboen, men vær obs på at du kun kan streame på 2 forskellige medier ad gangen. Se punkt 8 her under.
 10. 30 dages gratis Netflix for nye abonnenter. Det kræver at du indtaster dine kreditkortoplysninger, men du kan til enhver tid opsige dit abonnement inden for de 30 dage og der bliver ikke trukket en øre!

Hvad er mindre godt ved Netflix:

 1. Udvalget i Danmark er stærkt begrænset i forhold til den amerikanske udgave. Lidt fix-faxerier kan løse dette, men det burde ikke være nødvendigt.
 2. Indholdet på Netflix er ikke det nyeste. Mange af filmene har været vist på TV flere gange, men der er dog også perler imellem, som bør ses.
 3. Mange serier er ufuldkomne. Der ligger kun et par sæsoner på Netflix og det er uvist hvornår de øvrige sæsoner kommer på.
 4. Prisen: 79,- kr om måneden. Vi danskere har verdens dyreste Netflix-abonnement. Det bliver til omkring 950,- om året. Er det virkelig 1000,- kroner værd? Har du mod på det, kan du med lidt fix-faxerier få et amerikansk abonnement til blot 45,- om måneden. Det giver en besparelse på 410,- om året! Flixtnyt er klar med en guide på dette område i uge 3 – 2014!
 5. Du kan ikke downloade film og serier, ligesom det kræver en stabil internetforbindelse for at virke. Der er en buffer, som udligner de værste huller, men at se Netflix på en togtur igennem Danmark vil med stor sandsynlighed give sort skærm et par gange.
 6. Du kan ikke se Netflix, hvis du er på ferie i udlandet. Det kræver nemlig, at Netflix er til stede i landet og i Europa er det kun Storbritannien, Irland, Holland og de nordiske lande. Er du i Tyskland eller Spanien kræver det igen lidt fix-faxerier, hvis du vil se Netflix.
 7. Dit Smart TV skal være fra 2012 og nyere for at bruge Netflix-appen. Har du et Smart TV af ældre dato må du investere i en medieafspiller, som PlayStation eller Apple TV.
 8. Det er kun muligt at se Netflix på 2 enheder på samme tid på ét Netflix-abonnement. Hvis alle i en familie på 4 ønsker at se Netflix på hver deres enhed må der enten trækkes lod eller også opgradere abonnementet til 4 enheder, hvilket koster 119,- pr mdr.

Det er vores lister over gode og dårlige ting ved Netflix. Hvad synes du er godt og skidt ved tjenesten?

 

 

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.