Kategorier
BREAKING SERIER

Seriepremiere Fjällbacka-Mordene på Netflix

Den svenske krimiserie Fjällbacka-Mordene, som bygger på den svenske krimiforfatter Camilla Läckbergs romaner kan nu ses på Netflix Danmark.

Hvis du kender til Camilla Läckbergs populære bøger vil du hurtigt finde dig til rette med denne serie, da persongalleriet mere eller mindre er identisk. Hovedpersonerne er naturligvis forfatteren Erica Falck (Claudia Galli) og hendes mand, politimanden Patrik Hedström (Richard Ulfsäter). Handlingen foregår i den lille idylliske by Fjällbacka, der ligger på den svenske vestkyst ca. 125 km nord for Gøteborg.

Fjällbacka-Moderne er ikke en traditionel tv-serie med afsnit på 40-50 minutter. Der er tale om hele film på 1 timer og 30 minutter. To af filmene fik endda premiere i de svenske biografer.

1. Fjällbacka-Mordene – Tyskerungen

tyskerungen-netflixDen succesfulde forfatter Erica Falck’s forældre omkommer i en voldsom bilulykke. Nogle måneder senere bliver Erica opsøgt af en mand, som påstår, at han er hendes halvbror, og at de har den samme mor. Erica tror ikke på ham og beder ham om at gå. Da han nogle dage senere findes myrdet, begynder hun at gennemgå sin mors ting. Hun finder hurtigt ud af, at hendes mor havde mørke hemmeligheder fra fortiden, hemmeligheder som nogen eller nogle vil gøre alt for at holde skjult. Erica trækkes længere og længere ind i et spind af løgne og pludselige dødsfald.

2. Fjällbacka-Mordene – Havet giver, Havet tager

Da Erica finder Fjällbacka’s fotograf Stigge myrdet i sit studio, kan hun ikke lade være med at interessere sig for efterforskningen. Patrik og hans kollegaer hos Fjällbacka politi går hurtigt i gang med en undersøgelse af mordet. Men Erica er allerede langt foran politiets efterforskning. Hun finder en kæde af kærlighed, afpresning og mord.

3. Fjällbacka-Mordene – Strandridderen

Den unge kystvagt Jessica finder to dybhavsdykkere døde efter en storm. Lige efter findes formanden for Kungshamns skibsmuseum myrdet. Da Erica begynder at undersøge den usædvanlige situation, opdager hun, at alle tre dødsfald har koblinger til et skibsvrag fra 1820. Hvad er hemmeligheden, der sank til bunds den nat for længe siden, da skibet forliste?

4. Fjällbacka-Mordene – Lysets dronning

En kvinde i hvid luciadragt løber grædende over isen. Hun kaster sig ned i det åbne, mørke vand og forsvinder. Det er den 13. december, og mange af Fjällbacka’s indbyggere er gået i kirke for at fejre Lucia. Men Lucia er forsvundet. Erica kan ikke lade det ligge og begynder at undersøge, hvad der er sket. Fortiden indhenter nutiden da Erica opdager en hemmelig kærlighedsaffære og en mand, der vil have hævn.

5. Fjällbacka-Mordene – Venner for livet

Da Erica var 13 år gammel, så hun sin bedste ven Peter stå på en bus og forsvinde ud af hendes liv for altid. Men et sted dybt inde har Erica ikke sluppet Peter og hans forsvinden. Da hun begynder at skrive en ny historie, undersøger hun de begivenheder, der førte til Peters forsvinden. Hun havde aldrig forestillet sig de mørke hemmeligheder, hun ville finde, og at det skulle være til fare for hendes eget og andres liv den dag i dag.

6. Fjällbacka-Mordene – Beskuerens Øje

Erica’s søster Anna er på besøg samtidig med, at TV-programmet “Antik i Kubik” indspiller et afsnit på slottet i Fjällbacka. Under forberedelserne til TV-programmet finder Anna en ven bevidstløs og låst inde i sin bil. Dagen efter findes en mand myrdet på slottet, og det maleri som manden havde med til at vise i TV-programmet findes blandt Annas ejendele. Pludselig er Erica’s søster mistænkt for mord, og Erica gør alt for at bevise hendes uskyld.

Fjällbacka-Mordene på Netflix

Netflix har valgt at ligge afsnittene i en anden rækkefølge end svensk tv. Første film på svensk tv, var Betragterens Øje, mens film nummer to var Venner For Livet. Det er de sidste to film på Netflix, som har valgt at kører med den rækkefølge filmene blev vist på fransk tv i efteråret 2014.

Der er indtil videre lavet ialt 12 afsnit i serien, hvor af Tyskerungen også blev vist i biograferne.

Fjällbacka-Mordene sæson et kom på Netflix den 15. juli 2015.

Se traileren for Fjällbacka-Mordene (Tyskerungen)

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.