Kategorier
BREAKING FILM OG SERIE NYT NYHEDER

Filmklassikere på Netflix

Der kommer konstant nye film på Netflix og her på Flixnyt vil vi gerne skrive om alle de nye film.

Vi har dog besluttet, at vi koncentrerer os om de film, der max er 15 år gamle, da vi kan se, at det er dem, der er mest interessante for vores brugere.

På det seneste er der dog kommet et hav af ældre filmklassikere på Netflix og vi har derfor besluttet at samle nogle af klassikerne i denne artikel.

Mange af disse filmklassikere har skrevet sig ind i filmhistoriebøgerne og står i dag som helt unikke på trods af deres høje alder. De er bestemt et gensyn værd.

Alle filmklassikerne kom på Netflix i løbet af januar 2016. De står opført efter alder med de nyeste først.

Coyote Ugly (2000)

Den unge Violet (Piper Perabo) kommer fra en lille provinsby til New York i håb om at gøre karriere som singer/songwriter. I første omgang opnår hun i stedet succes som bartender på natklubben Coyote Ugly, hvor de ansatte alle er smukke kvinder, der skejer ud og drikker om kap med gæsterne. Da klubben bliver genstand for de lokale mediers opmærksomhed, bliver bartenderne pludselig berømtheder, og det gør ikke nødvendigvis deres liv nemmere.

End of Days (1999)

Den udbrændte tidligere politimand Gabriel Byrne (Arnold Schwarzenegger) får til opgave at redde verden, da Satan overtager en bankiers krop i et forsøg på at parre sig med en ung kvinde og starte ragnarok.

Runaway Bride (1999)

Ike Graham (Richard Gere) er en kendt journalist på en avis i New York, som kendes for sine kyniske artikler om kvinder. På stambaren hører han en dag om Maggie (Julia Roberts), en ung kvinde, der er kendt for at have forladt ikke mindre end tre mænd ved alteret. Ike er fascineret af historien og skriver en artikel om Maggie. Avisartiklen får dog uanede konsekvenser.

Tre mand og en lille dame (1990)

For fem år siden vendte en lille pige op og ned på tre ungkarles tilværelse. I dag er Mary blevet en rigtig lille dame – men hun kan stadig få sine fædre til at stå på hovedet for sig. Men en dag lader Marys mor bomben springe – hun vil giftes, men ikke med en af de tre mænd, hun bor sammen med. Hun vil flytte til England, og tage Mary med. Peter, Mike og Jake er ikke i tvivl: det bryllup skal stoppes, for de tre mænd vil ikke miste deres lille dame. Tre mand og en lille dame er en uafhængig fortsættelse til Tre mand og en baby.

Cocktail (1988)

Brian Flanagan (Tom Cruise) er en ung mand med sprudlende selvtillid og ambitioner om at nå helt til tops. Egentlig skulle han have været børsmægler, men den garvede bartender Doug Coughlin fortæller ham, at de virkelige penge findes bag en bardisk. Brian viser sig at have et medfødt talent for jobbet, hos ham køber du en drink og får New Yorks hotteste show med i købet. Nu vælter han sig i penge, popularitet og piger, men gulvet bag baren kan være glat.

Good Morning, Vietnam (1987)

Den sjove og smågale disc jockey Adrians får arbejde på den amerikanske hærs radio i Vietnam, da det viser sig at hans maniske radioprogram styrker folks kampånd. Med rock og humor pepper han stemningen op blandt tropperne. Men efter selv at have oplevet krigen på første hånd, begynder Adrian at fortælle de forfærdelig sandheder fra krigen. Det synes han overordnede ikke om.

Once Upon a Time in America (1984)

Sergio Leones episke mesterværk følger en gruppe jødiske gangstere på deres vej op gennem hierarkiet inden for organiseret kriminalitet i 1920’ernes New York. Max og Nodles vokser op som fattige jøder i begyndelsen af 1900-tallets New York. Hurtigt indstiller de sig på en kriminel løbebane, der for alvor tager fat under spiritusforbuddet. Deres veje skilles, men de mødes igen i 60’erne, hvor et opgør mellem de to barndomsvenner synes uundgåeligt.

Das Boot (1981)

Biografudgaven af Wolfgang Petersens storslåede drama dykker ned i livet blandt besætningsmedlemmerne i en tysk ubåd i fjendtligt farvand under 2. verdenskrig. De tyske ubåde afskærer effektivt forsyningslinierne mellem England og USA, men da en mængde nye destroyere bliver sat ind i kampen begynder krigslykken af vende for de tyske soldater i dybet og jæger bliver til bytte. Alligevel kæmper de ufortrødent videre, ikke for Hitler, men for at overleve. Das Boot betegnes af mange som den bedste ubåds film, der nogensinde er lavet. Glæd dig til et åndeløst spændende drama dybt nede i havet.

Lawrence of Arabia (1963)

Denne Oscar-vindende storfilm fortæller den sande historie om T.E. Lawrence, der forenede stridende arabiske stammer til kamp mod tyrkerne under 1. verdenskrig. Første verdenskrig raser i Mellemøsten, hvor det lykkes den engelske officer T.E. Lawrence at forene de arabiske stammer i et oprør mod tyrkerne. På grund af sin store succes bliver Lawrence uvidende en brik i stormagternes politiske spil. Kombineret med tyrkisk fangenskab og tortur gør dette Lawrence til en desillusioneret og forhærdet feltherre.

La Dolce Vita – Det Søde Liv (1960)

Fellinis bittersøde mesterværk med en blændende Marcello Mastroianni som sladderjournalist på jagt efter skandaler i Roms bedre selskab. Society-journalisten Marcello Rubini fører en dekadent livsstil blandt det sofistikerede jetset i det moderne Rom. Ansporet af sit forbillede Steiner blomstrer hans ambitioner om at skrive seriøse artikler, men Marcello sig i stedet forføre af den hedonistiske livsstil. Da hans kæreste Emma forsøger at begå selvmord, må Marcello vælge, om hun er vigtigere end den smukke filmstjerne som han skal interviewe samme dag.

All About Eve (1951)

Bette Davis spiller en aldrende Broadway-diva, der ansætter en kæmpefan som assistent, kun for at finde ud af, at kvinden har skjulte motiver.

Casablanca (1942)

Udlandsamerikaneren Ric Blaine, en hårdkogt, kynisk natklubejer i Casablanca under 2. verdenskrig, bliver mod sin vilje trukket ind i begivenhedernes centrum, da hans eneste virkelige kærlighed, norske Ilsa, dukker op.

It Happened One Night (1934)

Den forkælede Ellie Andrews (Colbert) stikker af fra sin millionærfar (Walter Connolly), der vil gøre alt for at forhindre hende i at gifte sig med en uduelig playboy. På vej til New York støder Ellie på den arbejdsløse journalist Peter Warne (Gable). Da deres bus bryder sammen, drager det brokkende par ud på et vanvittigt eventyr på tommelfinger. Peter håber på at kunne forvandle den fortrolige historie om deres vanvittige rejse til et reporterjob. Men problemerne vokser, da den flygtede arving og journalisten forelsker sig.

https://youtu.be/ALmnUBqbhuo

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.