Kategorier
BREAKING DOKUMENTAR

Dokumentarfilmen ‘Everest’ kan nu ses på Netflix

Den fantastiske dokumentarfilm Everest kan nu ses på Netflix.

Dokumentaren Everest følger en gruppe erfarne bjergbestigere, som i maj 1996 begiver sig ud på den ultimative udfordring: Turen op til toppen af Mount Everest. Den nervepirrende tur mod toppen følges tæt af et filmhold udstyret med et IMAX-kamera.

Ekspeditionslederen var den kendte bjergbestiger David Breashears, som har filmet bjerge over hele verden. Med på ekspeditionen var blandt andre Ed Viesturs og Jamling Tenzing Norgay, søn af den berømte Sherpa, der sammen med Edmund Hillary i 1959 besejrede bjerget for første gang.

I 8.848 meters højde indeholder luften kun 30% ilt i forhold til normal atmosfære. Der er isnende koldt og de høje vindhastigheder gør frosten endnu farligere – svarende til minus 100° i vindstille vejr! Skiftet fra vindstille, klart vejr til hylende snestorme finder sted på få minutter. Et ekstremt fjendtligt miljø.

Mens ekspeditionen er i gang slår naturelementerne til og den værste katastrofe i Mount Everests historie er en realitet. Redningsfolkene kæmper en desperat kamp mod naturens elementer og tiden.

Everest er den første dokumentarfilm, der er gået Top 10 på den amerikanske biografhitliste og filmen er set af mere end 100.000 danskere. Liam Neeson er speakeren, der guider os igennem filmen.

Dokumentarfilmen Everest kom på Netflix den 24. december 2014.

Se traileren til ‘Everest’

http://youtu.be/PafBF3mpckE

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.