Kategorier
BREAKING FILM

Den sandfærdige historie ‘Hotel Rwanda’ på Netflix

Den 3 x Oscar nominerede historiske film Hotel Rwanda fra 2004 kan nu ses på Netflix Danmark.

Hotel Rwanda fortæller den autentiske historie, om katastrofen i Rwanda, hvor et af historiens værste folkedrab finder sted i 1994. På kun tre måneder nedslagter  hutu-ekstremister næsten en million mennesker, hovedsageligt tutsier, uden at verdenssamfundet gør noget. Stammekrigen mellem hutuer og tutsier i Rwanda fylder intet i nyhedsudsendelserne.

Mødt med disse grusomheder og inspireret af sin kærlighed til sin egen familie, viser hotelejeren og hutu Paul Rusesabagina (Don Cheadle), at han har modet til at redde over tusind hjælpeløse tutsier, der er på flugt fra massakren ved at lade dem bo på det hotel, hvor han er direktør.

Dette er historien, der ikke burde kunne ske i vores verden, men som skete alligevel. En gribende fortælling om næstekærlighed og om at tage ansvar – selv når resten af verden lukker øjnene.

Den virkelige Rusesabagina er i dag 60 år gammel og bor i Belgien med sin hustru og deres fire børn og to adopterede niecer.

Hotel Rwanda blev nomineret til tre Oscars, for bedste mandlige hovedrolle (Don Cheadle), bedste kvindelige birolle (Sophie Okonedo) og bedste originale manuskript (Terry George og Keir Pearson).

Hotel Rwanda kom på Netflix den 6. februar 2015.

Se traileren til ‘Hotel Rwanda’

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.