Kategorier
DET BEDSTE FRA NETFLIX NYHEDER

De 7 bedste børnefilm til vinterferien på Netflix

Det er vinterferie og tid til at hygge med børnene. Heldigvis er der masser af gode familiefilm på Netlix, hvis den skal stå på lidt hjemlig hygge.

Flixnyt har fundet frem til de syv bedste børnefilm på Netflix, som resten af familien også kan holde ud at se.

Alle filmene på denne liste kan ses på Netflix Danmark lige nu (februar 2017), men det er vigtigt at huske på, at udvalget af film på Netflix løbende skiftes ud efterhånden som deres rettigheder til filmene udløber. Det betyder, at filmene kan være væk om en måned.

De 7 bedste børnefilm til vinterferien på Netflix

Vores kriterier har været: Dansk tale på filmene. Der er ikke meget ved, at skulle lege simultantolk igennem en hel film med engelsk tale. Derfor er dansk tale på filmene er et minimumskrav. Derudover har vi vægtet anmeldelser og hvor populære filmene var, da de gik i biografen.

Endelig har mine egne to drenge også haft en finger med i spillet: Oscar på 9 år har Det Regner Med Frikadeller og Sådan Trænder Du Din Drage som sine favoritter, mens Jacob på 6 år har Inderst Inde som sin favorit.

Rigtig god fornøjelse…

Pub Star (2016)

Fra folkene bag de populære Air Bud-film, kommer nu endnu en hundefilm, Pup Star, som nu kan ses på Netflix. Filmen handler om den lille yorkshireterrier-hvalp, Tiny der har en fantastisk sangstemme og hun drømmer om at blive en sangstjerne. Hun deltager i en sangkonkurrencen Pup Star på TV, hvor hun får en plads i finalen. Hun bliver imidlertid bortført af en ond hundefanger.

Inderst Inde (2015)

Det er de kreative folk hos Disney Pixar, der har lavet animationsfilmen Inderst Inde, der er sjov, varm og usædvanlig “følelsesfilm”, som anmelderne elsker. Ser du nogensinde på folk og undrer hvad der foregår i deres hoved? Disney•Pixars Inderst Inde tager dig med på en rejse gennem sindet, for at give svaret på det spørgsmål. I den 11-årige Rileys hjerne arbejder fem følelser på hovedkontoret, ledet af optimisten Glæde. Hun gør alt for at Riley skal forblive lykkelig, hvad der end sker, og ved sin side har hun de andre følelser Frygt, Vrede, Afsky og Triste.

Far til Fire: Onkel Sofus vender tilbage (2014)

Hele den glade familie kommer på en hård prøve da Onkel Anders’ tvillingebror, Sofus, vender hjem fra Australien. Og Far fortryder næsten, han har lært sine børn, at man skal være rummelig og gæstfri. For Onkel Sofus er den diametrale modsætning til elskelige Onkel Anders: Sofus er sur og vrissen, han kommanderer med alle – og så har han oveni købet en ko med sig! Glæd dig til at se Far til Fire: Onkel Sofus vender tilbage på Netflix.

Hokus Pokus – Alfons Åberg (2013)

Alfons Åberg er begyndt i skole og fylder snart syv år. Derfor synes han, at det er smadder uretfærdigt, at hans far stadig mener, han er for lille til at få en hund. Alfons gør alt for at vise, at han er stor nok, men det er svært at virke overbevisende, når man stadig bruger en fantasiven til at løse sine problemer. Da Alfons og hans venner møder en vaskeægte tryllekunstner, får den lille dreng nyt håb og kaster sig entusiastisk ud i magiens verden. Men selvom Alfons hurtigt må indse, at alverdens tryllerier ikke kan skaffe ham det ønskede kæledyr, bliver mødet med magien en stor oplevelse. Gunilla Bergströms første bog om Alfons Åberg udkom i 1972, og siden er det blevet til 25 bøger, trykt i tæt på otte millioner kopier og oversat til næsten 30 sprog.

Hotel Transylvania (2012)

Hotel Transylvania er en animationsfilm med velkendte gyser-figurer. Dracula har samlet alle monstre fra nær og fjern på sit Hotel Transylvania til sin datter Mavis’ 118 års fødselsdag. Frankenstein, den usynlige mand, mumien og hele varulvefamilien er alle kommet for at fejre Mavis og samtidig holde lidt ferie. Den overbeskyttende far har travlt med at gøre dagen helt perfekt, men pludselig står hotellets fredelige verden over for at falde sammen, da den nysgerrige backpacker Jonathan valser ind på det (u)hyggelige hotel og får et godt øje til Draculas datter.

Sådan Træner Du Din Drage (2010)

Sådan Træner Du Din Drage foregår i de vilde vikingers og ildsprudende dragers mytiske verden. En ung teenage-viking, som bor på øen Berk, hvor det at bekæmpe drager er en livsstil, står foran sin optagelsesceremoni, som er hans chance for at vise sin far og stammen sit mod. Da han endelig møder en drage, som han bliver gode venner med, vender det op og ned på hans liv.

Det Regner Med Frikadeller 1 & 2 (2009 / 2013)

Der er sjov for hele familien i den animerede film Det Regner Med Frikadeller, der handler om opfinderen Flint Lockwoods, hvis nye opfindelse ved et uheld farer op i skyerne som en raket og ødelægger byens rådhusplads, hvorefter det begynder at regne med burgere. Endelig en opfindelse, der virker! Men da folk grådigt spørger efter mere og mere mad, går maskinen amok og skaber spaghettitornadoer og kæmpefrikadeller. Nu er det op til Flint og hans to medhjælpere: vejr-pigen Sam Sparks og den talende abe Steve,  at få slukket maskinen. Det Regner Med Frikadeller er baseret på en børnebog fra 1978 skrevet af Judi og Ron Barett. Fantastisk underholdende film!

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.