Kategorier
BREAKING NYHEDER STREAMINGTJENESTER

Bare rolig – du kan også se Netflix USA i 2015!

ARTIKLEN OPDATERET 7. JANUAR 2015

Der har de seneste dage været en del skriverier på nettet og i flere aviser om, at det i fremtiden bliver lidt sværere at se Netflix USA fra Danmark, fordi streamingtjenesten var gået i gang med at lukke for smuthullerne.

Opdateret 26. december 2016: Sådan ser du Netflix USA i 2017

Et af smuthullerne er, at bruge en DNS-tjeneste, som f.eks. den danske Unlocator eller Un-Block.US, der sender trafikken igennem et andet land, så Netflix tror, du er i USA og dermed kan få adgang til den amerikanske Netflix. Et andet smuthul er at bruge en VPN-tjeneste som f.eks. HideMyAss, hvor du også kan omgå den geoblokering Netflix har i deres system. Netflix er i princippet ligeglad, da du jo allerede er kunde hos dem, men de store filmselskaber er alt andet en glade for denne streaming på tværs af landegrænserne.

LÆS OGSÅ: SÅ LET ER DET AT SE NETFLIX USA

Hvorfor kan jeg kun se dansk Netflix?

Da Netflix ikke har samme rettigheder til at vise film og serie i alle lande, har streamingtjenesten opsat en geoblockering, som sikrer, at danskere kun kan se den danske udgave af Netflix og amerikanere kun kan se den amerikanske udgave af Netflix. Denne blokering har indtil nu været nok til, at filmselskaber og andre rettighedshavere har været tilfredse og givet Netflix lov til at streame deres materiale.

Nu er Netflix imidlertid på vej ind på det australske marked og her vil filmbranchen kun give Netflix lov til at streame deres materiale, hvis streamingtjenesten effektivt blokerer for adgangen til Netflix USA.

PRØV UNLOCATOR HELT GRATIS I 7 DAGE. INGEN BINDING! 

Ifølge flere internationale medier, har Netflix derfor indgået aftaler med flere producenter af streaming-bokse som Apple TV og Roku, for at få dem til at ligge en blokering ind i selve afspillerens software. Samtidig er Netflix også begyndt at låse deres egne apps til smartphone og tablets. Vi har fået meldinger om, at Netflix’s android app allerede er ‘låst’.

NetflixUSA-stop-forDet der rent praktisk sker er, at afspilleren eller appen bliver hardcodet til at tilgå Google’s DNS-server – uanset hvilken DNS-server du har bedt din tablet, smartphone eller stream-boks om at bruge. Netflix vil dermed se hvilket land du befinder dig i og lukke for tilgangen til andre Netflix regioner. Typisk vil fejlmeldingen se sådan ud: Netflix er ikke tilgængelig, hvor du befinder dig. Du kan finde flere oplysninger og hjælp på: support.netflix com/en/node/277

Opdateret 26. december 2016: Sådan ser du Netflix USA i 2017

Opdateret den 7. januar 2014: Årsagen til ændringerne i Android-appen er ifølge Recordere.dk, at Netflix er i gang med at gøre deres apps mere stabile og sikre bedre streaming. I den forbindelse lavede Netflix forleden nogle ændringer i afspilleren til Android, så den – i tilfælde af at DNS-serveren ikke svarer indenfor 4 sekunder – laver “fallback” til Googles DNS-tjeneste, som er både hurtig og stabil over hele verden. 

En af en bivirkninger har så været, at Netflix-brugere med en langsom DNS-tjeneste til VPN, kan risikere at afspilleren kobler sig op til Netflix servere via Googles DNS i stedet, og så virker “VPN-tricket” ikke længere.

Denne hardcoding kendes allerede fra Chromscast og nu er turen så kommet til andre afspillere og apps. Derfor kan du risikere, at du ikke længere kan se Netflix USA efter en opdatering af dit Apple-TV eller Roku. Men kun hvis du har en meget langsom VPN eller DNS-internetforbindelse.

Hvis du rammes, kan du stadig se Netflix USA

Forsøget på at holde deres abonnenter indenfor landegrænsen er dog en slags katten efter musen. For selvom Netflix lukke nogle af smuthullerne, så er det en umulig opgave at lukke dem alle, ligesom der hele tiden dukker nye op. Hvis du rammes af den nye geo-blokering fra Netflix, så bare rolig. Det er blot blevet lidt sværere at se Netflix USA, men det er IKKE umuligt.

UnlocatorEn af de nye smuthuller er at forhindre, at enheden kan få adgang til Google’s DNS-server. Er der ingen adgang, vil enheden falde tilbage på de DNS-adresser, som du har indtastet i din router.

Et andet smuthul er, at ændre trafikken i din router og få Google DNS-serveren til at pege på din VPN-server. Dette er dog kun en mulighed, hvis du har en router med OpenWrt eller DD-WRT firmware.

Der kommer hele tiden nye smuthuller og på Unlocator‘s hjemmeside kan du under ‘Setup’ og ‘Support’ se trin-for-trin guides, der viser dig, hvordan du opsætter din router og enhed, så du også fremover kan se Netflix USA.

PRØV UNLOCATOR HELT GRATIS I 7 DAGE. INGEN BINDING! 

Unlocator har ved flere lejligheder vist sig at have en af de hurtigste og mest stabile smart-VPN forbindelser, hvilket givetvis er årsagen til, at der ikke har været meldinger om problemer som bruger, der har brugt netop Unlocator.

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.