Kategorier
DET BEDSTE FRA NETFLIX NYHEDER

De 15 bedste dokumentarfilm på Netflix lige nu

De fleste af os elsker at se film og serier på Netflix, men prøv en gang at tage et kig på nogle af de fantastiske dokumentarfilm, der også ligger på streamingtjenesten.

Her finder du alt – lige fra rystende dokumentarfilm fra lukkede lande til overraskende dokumentarfilm om voksne tilhængere af ‘My Little Pony’.

Men fuldstændig som med film og serier på Netflix, så er udvalget så stort, at ‘det kan være svært at se skoven for bare træer’.

Flixnyt har derfor lavet en liste over de 15 bedste dokumentarfilm, som du kan se på Netflix lige nu.

15. Indie Game: The Movie

indie-game-lead-imageDenne canadiske dokumentarfilm fra 2012 tager et kig på indie-spiludviklere, der med små midler udfordrer den store, etablerede spilindustri. Filmen følger fire indie-udviklere i færd med at realiserer hver deres drøm om at udvikle spil.

14. The Monastery: Mr. Vig and the Nun

The-MonasteryEn dokumentar om den 82-årige ungkarl,  Jørgen Laursen Vig, der aldrig har kendt til kærlighed, og søster Amvrosija, en russisk nonne, der ved et tilfælde bliver en del af hans liv. Vig købte Hesbjerg Slot på Fyn for at indrette et kloster. Med sine 11 awards i bagagen og mere end 60 festivaler bag sig, står The Monastery som en vigtig milepæl i dansk dokumentarfilm.

13. One Day on Earth

One-Day-on-EarthFilmfolk i alle verdens lande er blevet bedt om at dokumentere livet på én dag, den 10/10 2010. Resultatet blev til ‘One Day on Earth’ og ligner ikke noget andet værk i historien.

12. Chasing Madoff

Film-Chasing-MadoffDenne indsigtsfulde dokumentar skildrer journalisten Harry Markopolos’ efterforskning for at afsløre den investeringssvindel, der blev begået af Bernie Madoff, som var formand for den amerikanske Nasdaq-børs. Det der siden er kaldt historiens måske største svindelnumre. Læs mere om dokumentaren Chasing Madoff.

11. Bridegroom

bridegroomDenne tidsrelevante dokumentar fra 2012 fortæller historien om Shane Bitney Crone, der erfarer, at han ikke har ægteskabets juridiske beskyttelse, da hans mandlige partner Tom dør. Bridegroom blev tildelt publikumsprisen for bedste dokumentar ved 3 filmfestivaler samt prisen for enestående dokumentarfilm ved Outfest 2013 i Los Angeles.

10. Bill Cunningham New York

bill_cunningham_newyorkModefotografen Bill Cunningham registrerer på utrættelig vis, hvordan folk går klædt i New York City – både på gaden og i de velhavendes saloner. Kun meget få ved specielt meget om manden, der i 50 år har levet i en yderst beskeden lejlighed over Carnegie Hall, som aldrig har spist på restaurant og som altid kun kører rundt i gaderne på sin udslidte cykel.

9. Verdens bedste kok

Verdens-Bedste-KokI otte år har kokken Rasmus Kofoed drømt om og arbejdet mod at vinde Bocuse d´Or – det individuelle verdensmesterskab for kokke i finere gourmetmadlavning. Filmen kommer under huden på den 36-årige mesterkok og følger ham de sidste 6 måneder op til og under mesterskabet.

8. Burma VJ: Reporter i et lukket land

burma_vjMed små videokameraer har burmesiske journalister vist verden den burmesiske regerings overgreb. 27-årige Joshua er selvbestaltet videojournalist i Burma og er en del af et større netværk, som sætter livet på spil i deres bestræbelser på at dokumentere militær-juntaens menneskerettighedskrænkelser. Filmen er opbygget omkring den store folke- og munkeopstand i september 2007, hvor den internationale presse var forment adgang.

7. Hoop Dreams

Hoop_Dreams_2Filmen fra 1994 om to sorte amerikanske teenageres forsøg på at skabe sig et liv gennem basketball. At kunne spille basket på professionelt plan giver de unge mulighed for at få et legat til college, en uddannelse og måske finde en vej ud af ghettoen. Dokumentarfilmen følger to drenge fra Chicago, William og Arthur, gennem fire dramatiske år med håb og skuffelser. Hver gang drengene trækker i baskettøjet, kæmper de hele deres families kamp for prestige og social fremgang.

6. How To Survive a Plague

how-to-survive-a-plagueEn gruppe hiv-positive unge, der er konfronteret med deres egen dødelighed, bryder mønsteret og kæmper mod Washington og sundhedssektoren. Filmen fortæller igennem interviews og arkivfilm om AIDS-aktivister i USA i løbet af årene da sygdommens hærgninger var som værst. Filmen blev Oscarnomineret i kategorien Bedste dokumentar i 2013.

5. Svend

SvendFilminstruktør Anne Regitze Wivels skildring af sin mand Svend Auken, da hans kræftsygdom bryder ud, og han tvinges til at acceptere, at livet snart skal slutte. Filmen er en kærlighedshistorie, historien om parret, Svend og Anne – men også en film om mandsmod, om at brænde for en sag, om at være politiker af hjertet – med livet som indsats.

4. The Invisible War

invisible_warDokumentar fra 2012, der afslører en epidemi af voldtægter inden for det amerikanske militær og undersøger de institutioner, der lader det fortsætte, samt de personlige konsekvenser.

3. Blackfish

Plakat til dokumentaren BlackfishDenne fascinerende dokumentar fra 2013 ser nærmere på den optrædende spækhugger Tilikum, der i Sea World druknede sin træner. Filmen prøver at finde ud af hvordan det kunne ske. Hvorfor dræbte hvalen en træner, der havde fodret den, passet den og opbygget et tillidsforhold til den? Læs mere om dokumentarfilmen Blackfish på Netflix.

2. The Crash Reel

the-crash-reelTo barndomsvenner bliver snowboard-legender i denne dokumentar fra 2013 om Shaun White og Kevin Pearce. Under forberelserne til OL 2009 i Vancouver styrter Kevin på half-pipen og sætter både liv og karriere på spil. Dokumentaren indeholder 15 års filmoptagelser.

1. The Square

square-icon-2En Netflix-originals dokumentar hvor vi kommer helt tæt på de unge aktivister under den egyptiske revolution. Vi følger protesterne på Tahrir-pladsen fra omstyrtelsen af Hosni Mubarak i 2011 til afsættelsen af Mohammed Morsi i 2013. Oscar-nomineret for bedste dokumentar 2014. Læs mere om dokumentaren The Square på Netflix.

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.