Kategorier
SERIEFAKTA

13 ting du ikke vidste om House of Cards

Fakta 10: Barack Obama billede inspirerede folkene bag serien  

En af vigtige scener i House of Cards har fundet sin inspiration i den virkelige verden.

Billede fra Netflix-serien 'House of Cards'På et billede taget ved G8 topmødet i 2009 i  L’Aquila, Italien, ses den amerikanske præsident Barack Obama dreje hovedet for at stirre på en kvindes bagdel idet hun passerer ham. Den tidligere franske præsident, Nicolas Sarkozi ses smågrinede ved siden af Obama.

Billedet gav folkene bag serien ideén til, hvordan den unge journalist, Zoe skulle komme ind i Frank Underwoods liv.

 

Fakta 11: Alle bilture er optaget i ‘green screen’ studie

Du har sikkert ikke bemærket det, men der bruges en del ‘green screen’ optagelser og computereffekter i House of Cards.

HoC-greenscreenF.eks. er alle scener i biler optaget i et ‘green screen’ studie. Et kamerahold kørte igennem Washington DC med et kamera monteret på en bil. De optagelser blev bearbejdet og brugt til at få det til at se ud som om, der køres i den virkelige verden.

Ligeledes er der brugt ‘green-screen’ på alle scener fra Capitol Hill. Her blev alle tv-skærme udstyret med green-screen, så man efterfølgende kunne indsætte tv-billeder.

Det skyldes, at man ikke have indgået aftaler med hverken CNN eller nogle af de andre nyhedskanaler, da scenerne blev optaget.

 

Fakta 12: Ægtepar i fremtrædende roller

I House of Cards har den amerikanske præsident, Garrett Walker og den nyudnævnte Secretary of State, Cathy Durant ikke været de bedste venner. Helt anderledes ser det ud i den virkelig verden.

Billede af Michael Gill og Jayne Atkinson fra 'House of Cards'Den amerikanske skuespiller Michael Gill, som spiller den amerikanske præsiden og  den britiskfødte skuespiller Jane Atkinson, som spiller den amerikanske udenrigsminister (Secretary of State) er nemlig gift. Parret fejrede deres 15. års bryllupsdag under optagelserne til 2. sæson.

Dette gik først op for instruktøren, David Finsher, da han gik igennem personalelisten og så at de to havde samme adresse.

 

Fakta 13: Instruktørens første ord til skuespillerne

Billed af House of Cards instruktøren David FincherDa instruktøren David Fincher for første gang samlede hele holdet af skuespillere, sagde han noget, som han altid havde drømt om at sige inden starten på et nyt projekt:

”Every single person in this room represents our first choice, so don’t fuck this up. Cause if you do, I will never forgive you.”

David Fincher har tidligere stået bag filmsucceser som Se7en, Fight Club og The Social Network.

 

 

Kom til Fakta 1-5 HER

Kom til Fakta 6-9 HER

 

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.