Kategorier
SERIEFAKTA

13 ting du ikke vidste om House of Cards

Fakta 6: Frank Underwood er ikke iPhone-typen

Selv om der ses iPhones, iPads og Mac-computere overalt i House of Cards –  i en enkelt scene tælles ikke færre end 9 Apple-produkter og blot to personer! – så er serien ikke sponseret af Apple.

Billede fra Netflix-serien 'House of Cards'Instruktør David Fincher siger ”Jeg ville ønske vi havde fået penge fra Apple, men vi har ikke fået en øre”. De usædvanlig mange Apple-produkter skyldes alene research fra den virkelige verden i Washington DC.

Francis Underwood (Kevin Spacey) er en af de eneste i serien, der ikke har en iPhone. Som David Fincher siger ”Vi har at gøre med en mand, der kvæler en hund med de bare næver i åbningsscenen. Han er ikke iPhone-typen” . Frank Underwood har derfor en Blackberry.  

 

Fakta 7: Dansker står bag House of Cards visuelle univers

Det er den danske filmfotograf Eigil Bryld, der står bag det mørke og dystre univers i House of Cards.

Billede af optagelserne til 'House of Cards'Det er f.eks. hans idé, at vi ikke kan se hvad der foregår uden for vinduerne i serien. Alt er enten er helt hvidt om dagen eller helt sort om natten.

Eigil har forklaret, at House of Cards ikke handler om den virkelige verden:

“Den er helt ligegyldig. Det hele handler om det spil, der foregår i rummet her og nu” siger Eigil Bryld.

For sit arbejde med House of Cards modtog han en Emmy for “Outstanding Cinematography For A Single-camera Series”

 

Fakta 8: Peter Russo kom til at fylde mere end ventet

Kongresmedlemmet Peter Russo (spillet af Corry Stoll) skulle oprindelig ikke have haft så stor en rolle i 1. sæson af House of Cards. Skuespilleren Corry Stoll spillede dog rollen som det kokain-afhængige kongresmedlem så godt, at hans rolle blev opprioiteret og dermed kom figuren til at fylde mere end oprindelig tiltænkt.

Billede af Russo fra 'House of Cards'Manuskriptforfatteren besluttede dog, at han måtte dø, hvilket ikke alle på holdet var enige i.

”Vi holdt så meget af karakteren, der er en af de eneste med en samvittighed, selvom han menneskeligt ikke er i stand til at leve op til den. Han er jo den eneste, der græder over andre, end sig selv” siger den danske filmfotograf Eigil Bryld i et interview med Klaus Rothstein. Han erkender dog også, at Russo netop derfor var nødt til at dø.

 

Fakta 9: Alle mennesker blev fjernet

Du ser ikke et eneste menneske i den flotte intro til House of Cards, som ellers viser masser af billeder fra Washington DC.

Der var mennesker på de oprindelige optagelser, men de generede David Fincher, så han fik en gruppe grafikere til at photoshoppe dem væk.

”Det skulle ikke handle om de almindelige mennesker. Kun om Washington og Capital Hill”

Den flotte intro til House of Cards er såkaldte time-laps optagelser. Optagelser hvor hver enkelt billede er taget med et større mellemrum, end det afspilles. De er lavet af videokunstnere Andrew Geraci, som holdet bag House of Cards fandt på Vimeo, hvor han lagde sine videoer op.

Se introen til House of Cards

 

13 ting du ikke vidste om House of Cards fortsætter….

Kom til Fakta 1 – 5 HER

Kom til Fakta 10 – 13 HER

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.