Kategorier
DET BEDSTE FRA NETFLIX FILM & SERIER NYHEDER

TOP 10 over bedste Netflix-gysere til Halloween

Det er Halloween-weekend og over alt i Danmark lyser skræmmende græskarhoveder op i indkørsler og på trappesten.

Hvad kunne være bedre end at toppe weekenden op med et rigtig godt gys på Netflix? Lige nu ligger der virkelig mange gode gysere på Netflix, sommed garanti vil sætte dig i den helt rigtige Halloween stemning.

Flixnyt har været det store katalog igennem og fundet frem til de – efter vores mening – 10 bedste gysere på Netflix til en rigtig (u)hyggelig Halloween – og det vil måske komme bag på dig hvilken film vi mener er den bedste gyser på Netflix lige nu, for den er bestemt ikke af nyere dato.

Skulle vi på redaktionen have misset en fantastisk gyser, så må du meget gerne skrive til os på Facebook, Twitter eller på mail@flixnyt.dk

God fornøjelse og rigtig god weekend!

Halloween-Netflix10. Halloween (2007)

Efter 17 år bag lås og slå på et sindsygehospital undslipper stjernepsykopaten Michael Myers og vender tilbage til sit faldefærdige barndomshjem. Samtidig forbereder byens unger sig på Halloween og en sjov nat fuld af gys og slik. Og med Mike Myers tilbage i kvarteret bliver der mere end rigeligt af det første.

Halloween er et remake af John Carpenters film fra 1978 og lad det være sagt med det samme: Den når ikke op på samme højder, men følger godt med og er ganske vellykket.

 

nattens-daemoner-netflix9. Nattens dæmoner (2013)

Gruopvækkende gyser er baseret på en sand historie om Familien Perron (Lili Taylor & Ron Livingston), der i 1970 flytter ind i deres drømmehus på landet i New England blot for at opdage, at matriklen tilsyneladende allerede er beboet af overnaturlige kræfter.

De tilkalder ægteparret Ed og Lorraine Warren (Patrick Wilson & Vera Farmiga), som har viet deres liv til at uddrive dæmoner. Deres ophold afdækker husets uhyggelige fortid, som er præget af hekseri, besættelse, selvmord og sataniske ritualer.

cube-netflix8. Cube (1997)

Seks vidt forskellige mennesker vågner en dag på i en kæmpe terningformet labyrint med kun en eneste udgang. Hvorfor personerne befinder sig i det enorme kompleks er der ingen logisk forklaring på, men som filmens tagline siger: Don’t look for a reason – look for a way out!

Det er dog ikke helt så let at komme ud og kampen for at overleve er i gang. De desperate personer må igennem alle de forskellige rum, hvor der venter skræmmende overraskelser. Efterhånden som de kommer rundt i labyrinten møder de hinanden.

SE DEN SKRÆMMENDE GYSER ‘SINISTER’ PÅ NETFLIX

TheTexasChainsawMassacre-Netflix7. The Texas Chainsaw Massacre (2003)

På vej til Mexico samler fire unge en forstyrret og blodig pige (Jessica Biel) op ved vejkanten. I forsøget på at hjælpe hende, bliver de draget ind i en snedig sherifs forsøg på at fange en berygtet massemorder. Helt galt går det, da deres bil bryder sammen og de søger tilflugt i et gammelt slagtehus.

Det er godt 40 år siden, at verden første gang stiftede bekendtskab med Leatherface i Tobe Hooper’s klassiker Motorsavsmaskren. I forbindelse med 30 års jubilæet kom et remake af klassikeren. Den nyere udgave er langt mere blodig end originalen og hævder at være inspireret af virkelige hændelser.

 

strangers-netflix6. Strangers (2008)

Hvad der skulle have været en romantisk og hyggelig i et sommerhus for det ung par, Kirsten (Liv Tyler) og James (Scott Speedman) bliver i stedet et blodigt mareridt. Klokken 4 om natten banker det på døren og udenfor står en ung pige, der spørger efter en de ikke kender. En underlig hændelse da sommerhuset ligger langt ude på landet. Senere kommer hun igen, og det bliver starten på en lang og mareridtsagtig nat, hvor tre mystiske, maskeklædte personer terroriserer det unge par og presser dem helt ud på kanten af, hvad de troede de ville gøre for at overleve.

 

Blair_Witch_Project_Netflix5. The Blair Witch Project (1999)

I oktober 1994 drog de tre filmstuderende, Heather Donahue, Joshua Leonard og Michael Williams, afsted på en to-dagstur ind i Black Hill-skoven i staten Maryland. De ville lave en film om den lokale legende, Blair-heksen, der ifølge overleveringen har stået bag en række mord på børn begået 200 år tilbage.

De tre studerende vender aldrig tilbage og et år senere blev deres optagelser fundet. Ud fra disse optagelser er denne film skabt. Spørgsmålet er: Hvorfor vendte de tre aldrig tilbage?

Filmen var den første i hvad det efterfølgende har udviklet sig til at være nærmeste en epidemi af ”lost footage” gyserfilm. Filmen var nyskabende i måden, hvorpå den promoverede sig selv som bygget på virkelige hændelser.

 

saw_netflix4. Saw (2004)

Fotografen Adam (Leigh Whannel) og lægen Lawrence (Cary Elwes) vågner op på gulvet, lænket fast til hver deres jernrør med et lig liggende imellem sig. De ved ikke, hvad der er sket, men de finder snart ud af, at de bliver overvåget af den gale seriemorder Jigsaw, som vil have dem til at løse forskellige opgaver, som kan have fatale konsekvenser, hvis de i sidste ende vil have et håb om overlevelse.

På Netflix ligger de seks første af den lange række af Saw-film, men du kan roligt nøjes med at se den første fra 2014, som er klart bedst, da handlingen mere eller mindre er identisk i de følgende film.

 

let-me-in-netflix3. Let me in (2010)

Filmen handler om den 12-årige Owen, der er en stille elev i skolen og  jævnligt bliver udsat for mobning. En dag flytter den jævnaldrende Abby ind i nabo-lejligheden og de to udvikler et stærkt venskabsbånd, de begynder at mødes i gården om natten og begynder at kommunikere.

Gyseren er baseret på den svenske film “Låt den rätte komma in” fra 2008, som bygger på John Ajvide Lindqvists roman fra 2004. Modsat mange af de andre amerikanske remakes, så er denne faktisk ganske vellykket og mindst lige så god som den svenske original.

 

grudge-netflix2. The Grudge – Forbandelsen (2004)

Karen er en amerikansk udvekslingsstudent i Tokyo. Hun har lige overtaget en vagt som socialhjælp for en ældre dame, der bor i en gammel villa i udkanten af byen. Men Karen finder kvinden i en uforklarlig trance. Og hun kan høre noget rumstere på husets første sal. Den frygtelige forbandelse, der i årevis har gemt sig i husets gamle vægge, er blevet bragt til live. Den vil tage ophold i alle, der træder indenfor – og suge livet ud af dem, før den bevæger sig videre til næste offer.

En eminet skræmmende gyser, som er blevet til en mindre gyserserie. 1’eren er fortsat bedst, men de to andre film i serien kan bestemt godt være med. Alle tre film i serien ligger på Netflix.

 

ondskabens-hotel-netflix1. Ondskabens Hotel (1980)

Etteren er dog en klassiker fra 1980: Stanley Kubricks mesterværk Ondskabens Hotel.

Jack Nicholson spiller hovedrollen som Torrance, der ankommer til det elegante og afsidesliggende Overlook Hotel med sin kone (Shelley Duvall) og søn (Danny Lloyd) for at arbejde som pedel, mens hotellet er lukket for vinteren. Torrance har aldrig været der før – eller har han? Svaret findes i en spøgelsesagtig tidslomme af galskab og mord.

Filmen bygger på Stephen Kings roman fra 1977 og byder på fremragende skuespilpræstationer, truende omgivelser og drømmelignende steadicam-optagelser, der giver seeren chok efter chok i denne makabre tour de force.

 

Dette var vores TOP 10 over det bedste film til en (u)hyggelig halloween. Har du andre uhyggelige Netflix film, som du mener vi bør overvejer at tage med på den næste liste, må du meget gerne skriver til os på Facebook, Twitter eller mail@flixnyt.dk.

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.