Kategorier
BREAKING DOKUMENTAR

What Happened, Miss Simone?

What Happened, Miss Simone? på Netflix

Den nye Netflix dokumentar What Happened, Miss Simone? Kan nu ses på Netflix.

I What Happened, Miss Simone? Får du chancen for at komme helt sæt på den legendariske sangerinde, Nina Simone, der også var forkæmper for sortes rettigheder.

Faktisk hed hun ikke Nina Simone, men Eunice Waymon. Nina Simone blev hendes kunstnernavn, da hun som 18-19 årige begyndte at tjene penge ved at synge på barer. Hendes mor var præst og anså populærmusik som noget Fanden havde skabt og derfor tog Eunice et nyt navn når hun optrådte.

Med sjældne koncertoptagelser og hendes mest mindeværdige sange, foruden dagbøger, breve og interviews med Ninas datter, venner og dem, hun arbejdede sammen med tegner den Oscar-nominerede instruktør Liz Garbus et uforglemmeligt portræt af denne ikoniske og kontroversielle kunstner.

Det er i øvrigt Nina’s datter Lisa Simone Kelly, der er filmens producer.

Politiken giver What Happened, Miss Simone? 5 stjerner og skriver: “….tilsammen tegnes et inderligt, skarpt og ikke ukritisk portræt af en af den sorte musiks betydeligste og mest særegne kunstnere.”

What Happened, Miss Simone? Kom på Netflix den 26. juni 2014.

Se traileren til What Happened, Miss Simone?

https://youtu.be/moOQXZxriKY

 

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.