Kategorier
DOKUMENTAR

‘Video Games – The Movie’ dokumentar om computerspil

Den spændende dokumentarfilm Video Games – The Movie, som afdækker hele spilbrancens historie, indflydelse og udvikling fra de første videospil fra Atari til nutidens Xbox og Playstation. er nu på Netflix.

Det er den forholdsvis ukendte instruktør Jeremy Snead, som har sat sig for lave den første dokumentarfilm i spillefilms længde, for at fortælle historien om en branche, der de seneste ti år er gået fra en omsætning på 5 milliarder dollars til 24 milliarder dollars i 2013.

I dag er videospil ikke blot en lille del af underholdningsbranchen forbeholdt nørder, men en pengemaskine, som i omsætning forlængst har overhaldet filmindustrien.

En sammenligning mellem videospil og film er bestemt på sin plads. De fleste spil i dag har en handling meget lig det vi kender fra filmens verden – spil er blot en interaktiv film, hvor filmen slutning ikke er givet på forhånd.

Mange af videospilindustriens store ikoner, som Atari-grundlæggeren  Nolan Buchnell og Al Alcorn, der var manden bag spillet Pong fra 70’erne medvirker i Video Games – The Movie.

Uanset om du er en ‘gamer’ eller blot ønsker at få et indblik i denne specielle verden, er dette en spændende og velfortalt dokumentarfilm, hvor alle kan være med.

Video Games – The Movie kom på Netflix den 15. oktober 2014

Se traileren til ‘Video Games – The Movie’

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.