Kategorier
BREAKING DOKUMENTAR

The True Cost – Modens sande pris

Andrew Morgan’s chokerende dokumentarfilm The True Cost om det tøj vi alle går i, kan nu ses på Netflix Danmark.

Holdet bag The True Cost beskriver fødekæden inden for tøjproduktion. Lige fra arbejdere og fabriksejere i Bangladesh, bomuldsmarkerne i Indien til de store modehuse, hvis strategi og reklamer har ændret den måde vi forbrugere køber tøj på.

The True Cost viser konsekvensen af, at vi her i den vestlige verden kan købe billigt tøj, som vi bagefter kan smide væk og købe noget mere. For mens prisen vi betaler for vores tøj er faldet en anelse de senere år, er både de menneskelige og miljømæssige omkostninger steget dramatisk.

Dette skyldes især at vi her i den vestlige verden køber væsentligt mere tøj end vi gjorde for bare 20 år siden. Faktisk er tøjforbruget steget med 500% over de seneste årtier. Samtidig er produktionen flyttet til tøjfabrikker i den 3. verden, hvor arbejderne lever under kummerlige forhold, der slet ikke lever op til hverken EU-standard.

Så måske er prisen på det tøj vi køber i butikkerne eller på nettet lav, men det er kun en brøkdel af, hvad de miljømæssige og menneskelige omkostninger virkelig er. Ifølge The True Cost er tøjindustrien – næst efter olieindustrien – den branche i verden, som har den største negative indvirkning på vores miljø. Den nuværende tøjproduktion med konstant billigere tøjkollektioner er ikke bæredygtig og der er brug for forandring.

Den danske blogger Amira Helene har lavet et fremragende indlæg om netop The True Cost: Jeg har andre mennerskes blod på mine hænder!

The True Cost kom på Netflix den 18. juli 201

Se traileren til The True Cost

 

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.