Kategorier
FILM

Creep – anmelderrost gyser fra 2014 på Netflix

Den amerikanske gyser, Creep fra 2014 kan nu ses på Netflix.

Creep handler om fotografen Aaron (Patrick Brice), der mangler penge og svarer på en annonce på Craigslist (svarer til Den Blå Avis). Han hyres til at lave en film af Josef (Mark Duplass), der bor i en øde bjergby. Han får $1000 for opgaven.

Da Aaron kommer frem finder han ud af, at Josef er dødssyg og filmen skal fungere som en slags videotestamente til Josefs ufødte søn. Aaron begynder dog at tvivle på Josefs motiver, da de to har tilbragt en del tid sammen. Er han virkelig dødssyg og hvis filmen er til hans ufødte søn, hvor er så hans gravide kone?

Creep er lavet som en slags Found Footage-film (POV – Point of View) ligesom The Blair Witch Project, men gør det på en ny måde, der bestemt gør genren interessant igen.  Det er Blumhouse Productions, der står bag filmen og det er garvede gyserfolk vi har med at gøre. De har også stået bag blandt andre Insidious og Paranormal Activity.

Den danske gyserblog Heaven of Horror gav filmen 5 ud af 6 stjerner og skrev: “Troede du, at POV nichen var ved at uddø, så skal du bare se Creep for at kunne erkende, der stadig er meget mere at komme efter!”

Creep kom på Netflix den 14. juli 2015 og er i øvrigt den første film i det der er planlagt til at blive en gysertriologi.

Se traileren til Creep

https://youtu.be/hYx5R6kbJTQ

 

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.