Kategorier
BREAKING STREAMINGTJENESTER

Prisen på Netflix stiger – se hvornår det rammer dig

Netflix har netop meddelt at prisen for deres abonnement stiger med 10 kroner om måneden, så ledes at det mest populære pakke: Mellem-pakken, hvor du kan se streamintjenesten i HD-kvalitet på to enheder af gangen stiger fra 79,- kroner til 89,- kroner om måneden. Det er dog kun for nye abonnenter. Hvis du allerede er betalende Netflix-abonnent stiger prisen tidligst den 14. juli 2016 – altså om et år.

Fremover koster det billigste Netflix-abonnement 79,- kroner. Her kan du kun se film og serie i SD-kvalitet på en enkelt enhed. Det dyreste abonnement som giver mulighed for at streame Netflix på op til fire enheder på samme tid i HD kvalitet, kommer fremover til at koste 119,-, men indtil videre kun for nye abonnenter.

Som du måske allerede har set i den mail Netflix udsendte tidligere på ugen, begrundes prisstigningen med øgede udgifter til egenproduktioner som f.eks. House og Cards, Orange Is The New Black og Daredevil. Netflix har planlagt at bruge omkring 5 milliarder dollars inden for de næste år på unikke produktioner, som tjenesten kan sende ud i alle lande, uden at tage hensyn til lokale rettighedsaftaler. Penge som tjenesten henter fra de omkring 65 millioner brugere på verdensplan.

Det er uvist om de øvrige streamingtjenester på det danske marked: HBO Nordic, C More og ViaPlay følger med Netflix og hæver priserne. De første meldinger fra ViaPlay tyder dog på, at de holder deres pris på 79,- kroner om måneden. Lige nu kan du prøve ViaPlay gratis i 30 dage.

 

 

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.