Kategorier
BREAKING DOKUMENTAR

The Thread – når internettet tager magten

Den amerikanske dokumentarfilm The Thread fra 2015 er nu på Netflix.

The Thread handler om det nyhedskaos, der opstod i kølvandet af terrorbomberne ved Boston maraton i 2013. Filmen viser hvordan de sociale medier både hindrede og hjalp myndighederne med at finde frem til gerningsmanden og stiller spørgsmålet: Hvad kommer internettets amatørskribenter til at betyde for journalistikken?

Efter terrorbombningen af Boston maraton i 2013 begyndte brugere af især twitter og reddit at agere amatørdetektiver og hektisk arbejde på at identificere de skyldige. Den efterfølgende undersøgelse førte til en sand heksejagt, hvor ingen havde ansvar for at verificere oplysningerne, og flere uskyldige blev anklaget for forbrydelsen.

Det er instruktøren Greg Barker, der står bag denne spændende dokumentarfilm og han mener, at denne ulykkelige hændelse har ændret journalistikkens grundlag for altid.

The Thread på Netflix

The Thread kom på Netflix den 1. november 2015.

Se traileren til The Thread

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.