Kategorier
BREAKING FILM

The Fifth Estate fra 2013 på Netflix

Den amerikanske biografiske-film The Fifth Estate fra 2013 om Julian Assange kan nu ses på Netflix.

The Fifth Estate starter, da computer-anarkisten Julian Assange (Benedict Cumberbatch) møder computeroperatøren Daniel Domscheit-Berg (Daniel Brühl) i Berlin. De to beslutter sig for at blive undergrundsvagthunde, der skal holde øje med hele verdens privilegerede og indflydelsesrige mennesker og organisationer.

Sammen skaber de i 2007 WikiLeaks – en platform, der gør det muligt for whistleblowers anonymt at lække hemmelige oplysninger og kaste lys på de mørke afkroge af regeringshemmeligheder og selskabskriminalitet.

WikiLeaks fortæller snart flere pålidelige nyheder end verdens mest legendariske medieselskaber tilsammen, men da Assange og Berg får adgang til det største skatkammer af hemmelige efterretningsdokumenter i USA’s historie, bekæmper de hinanden og et afgørende spørgsmål for vores tid: Hvad er prisen for at holde på hemmeligheder i et frit samfund, og hvad er prisen for at afsløre dem?

The Fifth Estate på Netflix

The Fifth Estate fik en blandet modtagelse, da den kom op i få danske biografer i 2013. Mest positiv var filmmagasinet CinemaZone.dk, der gav filmen 5 stjerner og skrev: “…den ultimative film om fænomenet Julian Assange og samtidig en nervepirrende kortlægning af vores fascinerende og forfærdende informationstidsalder.”

The Fifth Estate kom på Netflix den 14. oktober 2015.

Se traileren til The Fifth Estate

https://youtu.be/ZT1wb8_tcYU

 

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.