Kategorier
BREAKING NYHEDER SERIER

Den svenske krimidronning, Maria Lang på Netflix

Den populære svenske krimidronning, Maria Lang kan nu endelig ses på Netflix.

Maria Lang debuterede som forfatter i en alder af 35 år i 1949 og herefter udsendte hun en ny krimi en gang om året.

Seks af hendes krimier om Christer Wijk fra drabsafdelingen i Stockholm er blevet filmatiseret og kan nu ses på Netflix.

Hvis du er vild med de såkaldte puslespils-kriminalsager, vil du helt sikkert elske de seks afsnit du nu kan se på Netflix. Der er ikke tale om en tv-serie, men mere seks enkeltstående krimithrillere med samme persongalleri. Vi vil dog klart anbefale, at du starter med den første Morderen Lyver.

Maria Lang: Morderen lyver

Puck (Tuva Novotny) inviteres til at fejre den svenske midsommer, bade og sejle med en lille gruppe venner i et sommerhus på øen i søen Ulvlången. Blandt vennerne er Einar Bure (Linus Wahlgren). Sommernatten er forræderisk smuk, og erotiske spændinger op-står mellem gæsterne. Da Puck og Einar er ude på en sværmerisk gåtur, overraskes de af et skybrud og må søge ly under træerne. Puck gør et makabert fund under grangrenene. En af de kvindelige gæster er blevet dræbt.
Einar tilkalder sin ven, Christer Wijk (Ola Rapace), fra drabs-afdelingen i Stockholm, men da han kommer frem er liget sporløst forsvundet. Kontakten med omverdenen brydes helt, da øens eneste båd forsvinder. Alle er fangne på øen – og én i selskabet er morder.

Maria Lang: Den forsvundne brud

MariaLang_Netflix

Der er forår i luften, og Christer Wijk er taget til bryllup i Skoga. Bordkort, jordbær, laks og champagne: Alt er gjort klar til den store begivenhed, og gæsterne har indfundet sig. Dagen før brylluppet går den unge brud ind i en blomsterforretning og forsvinder sporløst. Da Christer finder hende, ligger hun død uden for sit hjem med en buket friske liljekonvaller i hånden. Hun er blevet dræbt med et knivstik i hjertet. Alle i brudens omgangskreds bliver mistænkt – også hendes bedste veninde, som Christer fortrylles af. Alle har noget at skjule. Spørgsmålet er, om det har noget med mordet at gøre?

Maria Lang: Ikke flere mord

Puck og Einar har været gift i to måneder, da de beslutter sig for at tilbringe sommerens sidste ferieuge i Einars idylliske barndomsby, Skoga, sammen med Pucks far, der er professor i egyptologi.
Men allerede efter den første nat brydes idyllen. Pucks far finder en død krop på plænen. En ung mand er blevet dolket med hans store, egyptiske papirkniv. Sagen kompliceres, da flere og flere melder sig som gerningsmænd. Men lange Christer Wijk fra Stockholms drabsafdeling støder til – også i den tro, at han skal holde ferie med parret – og ved hjælp af Pucks observationer nærmer mysteriet sig en tragisk løsning.

Maria Lang: Roser, Kys og Døden

Christer Wijk er blevet forelsket. Han har mødt den smukke rigmandsdatter Gabriella Malmer og er blevet forlovet. Puck og Eje er ved at revne af nysgerrighed efter at se deres gode vens udkårne og besøger Christer, den kommende brud og hendes familie på herregården ved Rödberg-værket i Bergslagen.

Maria Lang: Farlige drømme

Andreas Hallmans får af sit forlag tildelt Puck som stenograf. Puck har længe gerne villet møde den verdenskendte forfatter og nobelprismodtager. Arbejdsgiveren viser sig at være en kontrollerende despot, der holder sin familie isoleret fra omverdenen – han har dog sine grunde. Efter et mystisk dødsfald i familien beder Puck, kriminalkommissær Christer Wijk om hjælp. Atmosfæren i hjemmet er skræmmende og fatal, og inden Christer, når frem til en løsning, sker endnu et mord bag hjemmets tykke mure.

Maria Lang: Mordet på Landsbykirkegården

Julebordet er dækket i præstegården. Men så banker det på døren og den blonde sexbombe Barbara fra den anden side af vejen fortæller, at hendes mand er forsvundet. Selskabet begynder at lede. Puck finder den vennesæle Arne Sandell – slået ihjel – med en økse.

Christer Wijk fra drabsafdelingen kaldes til. Og snakken begynder at gå i den lille by – men hvem taler sandt, og hvem lyver for at dække over sin gerning? Christer Wijk må gå ad mange spor, før han lige når at forhindre flere mord.

De seks Maria Lang-krimier kom på Netflix den 15. april 2016.

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.