Kategorier
BREAKING STREAMINGTJENESTER

Er det snart slut med at se Netflix USA?

Det forlyder nu helt officielt fra Netflix, at de snart blokerer for at se streamingtjenesten i andre lande, end det land du befinder dig i. Det skriver Reuters.

Opdateret 26. december 2016: Sådan ser du Netflix USA i 2017

Det sker ved at blokere for de såkaldte VPN- og proxy-servere, som vi også her på Flixnyt har omtalt. De giver dig mulighed for at udgive sig for eksempelvis at være i USA, selv om du er i Danmark og dermed får du adgang til det amerikanske indhold af Netflix, hvor udvalget af film og serier er 10 gange større.

Da Netflix ikke har samme rettigheder til at vise film og serie i alle lande, har streamingtjenesten opsat en geoblockering, som sikrer, at danskere kun kan se den danske udgave af Netflix og amerikanere kun kan se den amerikanske udgave af Netflix. Denne blokering har indtil nu været nok til, at filmselskaber og andre rettighedshavere har været tilfredse og givet Netflix lov til at streame deres materiale, men nu er der tilsyneladende en stramning på blokeringen på vej.

Ifølge Netflix er virksomheden forpligtet til at overholde de licensaftaler, som der er indgået med rettighedsindehaverne af film og tv-serierne. Sagt på godt dansk, så er streaming-giganten presset til at blokere for de populære VPN- og proxy-server tjenester.

Skete også for et år siden

Det er ikke første gang, at der florere meldinger om, at Netflix vil stramme kursen over for dem, der bryder firmaets geo-blokkering. Det skete for præcis et år siden, hvor den produktansvarlige hos Netflix, Chief Product Officer Neil Hunt, var ude og afkræfte historien.

Flere af de VPN-firmaer Flixnyt her til morgen har været i kontakt, med er spændte på at se, hvad Netflix kommer op med, men de fleste forvente dog, at de fortsat vil kunne tilbyde en eller anden form for service til Netflix kunder, som ønsker at se f.eks. Netflix USA.

Se også: Ekspert: Netflix får mere end svært ved at lukke smuthul

Flixnyt følger sagen…..

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.