Kategorier
BREAKING FILM

Saving Mr. Banks med Tom Hanks og Emma Thompson

Der er dømt Disney for alle pengene i Saving Mr. Banks, som nu kan ses på Netflix.

Saving Mr. Banks er historien om Disney-klassikeren ‘Mary Poppins’ der tog hele verden med storm i 1964.

Filmen foregår i 1961, hvor den britiske forfatterinde, P.L. Travers (Emma Thompson) rejser til Hollywood for at møde selveste Walt Disney (Tom Hanks).

Walt Disney har lovet sine døtre, at han vil lave en film over sin yndlingsbog om Mary Poppins. Derfor har han i mere end 18 år forsøgt at overtale Travers til at sælge filmrettighederne og nu ser det endelig ud til at lykkedes. Men at Travers endelig befinder sig i Disneys studier, betyder ikke, at den stædige dame vil gøre det nemt for Walt.

Hun hader nemlig alt hvad Disney står for og den selv ret så excentriske Disney, bliver tvunget til at lade Travers være en del af den kreative proces, hvilket viser sig at være en udfordring fordi hun, af personlige årsager, har svært ved at give slip på sin elskede karakter.

De fleste danske anmeldere gav filmen 4 stjerner, da den kom i biografen i 2013, men Berlingske var oppe på 5 stjerner. Deres anmelder skrev “Udover at være historien om skabelsen af ‘Mary Poppins’, er ‘Saving Mr. Banks‘ også en universel fortælling om kunsten at lave en bog om til en film og dertil et lystfyldt og intelligent portræt af Hollywood i 1960erne”

Saving Mr. Banks på Netflix

Saving Mr. Banks kom på Netflix den 28. august 2015.

Se traileren til Saving Mr. Banks

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.