Kategorier
BREAKING GUIDES

Sådan får du Netflix på fjernsynet

Her på Flixnyt-redaktionen får vi jævnligt spørgsmål om, hvordan man får Netflix på fjernsynet og vi kan sagtens forstå udfordringen. Det er endnu de færreste, der har et nyere Smart TV med indbygget Netflix-app. Men fortvivl ikke, der er masser af muligheder for at få Netflix på fjernsynet uden du skal ud og give mange tusinde kroner for et nyt TV.

Den mest oplagte mulighed er med en af de to populæreste medieafspillere: Apple TV eller Chromecast. De to enheder kan mere eller mindre det samme, så hvis du i forvejen har alt fra Apple vil det naturlige valg for dig være Apple TV og hvis du er lykkelig Android eller Windows-bruger vil det naturlige valg være Chromecast. Dermed ikke sagt at du som Apple bruger ikke kan bruge Chromecast og omvendt, men der er flere fordele ved at holde sig til ‘familien’.

Netflix på Miracast

Measy MiracastMiracast er den nye standard som non-profit organisationen Wi-Fi Alliance står bag. Det minder på mange måder om Chromecast og med Miracast kan du trådløst flytte indhold fra din smartphone eller tablet til f.eks. dit fjernsyn. Alt hvad du har brug for er den lille dongle, som kan købes for mellem 199,- og 399,- kroner. Se Netflix på din tablet, hvorefter du trådløst kan spejle det op på dit TV. Du kan også spejle billeder, video og spil op på fjernsynet, hvis du ønsker at resten af stuen skal se med.

Det er lige nu muligt at få Measy Miracast donglen til blot 49,- (+ porto) ved at skrive dig op som abonnent af magasinet Digital Foto. Her sparer du 448,90!! Du kan til enhvertid opsige dit abonnement og fortsat beholde din Miracast dongle. Se mere HER.

Netflix på Apple TV

Billede af Apple TVApple TV sættes til TV’et med et HDMI-kabel (som dog ikke følger med boksen, men købes separat) og tilsluttes dit trådløse netværk. Der er allerede installeret en Netflix-app i Apple TV, hvilket betyder, at du let kan logge ind med dit abonnement og se Netflix. Det fungerer perfekt og billedkvaliteten er eminent. Samtidig har Apple TV det formentlig laveste strømforbrug af alle TV-bokse.

Med et Apple TV kan du endvidere se ViaPlay (kræver abonnement, men du kan få 30 dage gratis ViaPlay HER), afspille film fra YouTube og Vimeo og samtidig streame indhold fra din iPhone, iPad eller Mac op på fjernsynet.

Lige nu kan du få Apple TV til kun 599,- hos ProShop

Netflix på Chromecast

Billede af ChromecastChromecast er den nye type  medieafspiller og mange mener, at det måske også fremtidens medieafspiller. Den er noget billigere end Apple TV og fungerer også på en lidt anden måde. Selve Chromecast’en sættes direkte ind i fjernsynets HDMI-indgang. Den hænger med andre ord bag på fjernsynet. Der er ingen fjernbetjening til Chromecast. Alt styres med din computer, smartphone og/eller tablet (Android, iPhone, iPad ect).

Med Chromecast streamer du Netflix fra din tablet, telefon eller computer op på fjernsynet og Chromecast er naturligvis  ikke begrænset til kun at kunne vise Netflix. Mere eller mindre alle de store streamingtjenester Netflix, HBO Nordic, ViaPlay og CMore har Chromecast integreret i deres apps. Det samme gælder naturligvis YouTube og Google Chrome-browseren, hvilket giver dig mulighed for at sende skærmbilledet på din smartphone eller tablet op på dit TV.

Billedkvaliteten på Chromecast er fremragende og selve ‘casting’-delen fungerer upåklageligt.

Lige nu kan du få Chromecast til kun 299,- hos ProShop

Video: Sådan fungerer Chromecast

Netflix på spilkonsoller

Flere af de populære spilkonsoller: PlayStation 3, PlayStation 4, XBox One, XBox 360, Nintendo Wii og Nintendo Wii U giver også muligheden for at downloade en Netflix-app. Det kan dog være lidt bøvlet at skulle indtaste konto-oplysninger og password med spilkontrolleren, men når først det er klaret en gang, behøver du ikke tænke mere på det. Det fungerer fint, men betyder dog også, at ungerne ikke kan spille samtidig med der streames Netflix på det store TV.

Netflix på DVD- og Blu-Ray afspillere

En anden og ofte overset mulighed for at få Netflix op på fjernsynet er ved at købe en DVD- eller Blu-Ray-afspiller. Og ja, indrømmet: Det lyder lidt fjollet at skulle købe en DVD-afspiller for at kunne se Netflix, hvor du jo netop ikke har brug for dine DVD’ere længere. Faktum er dog, at flere producenter har smidt wifi og et multimedie-center ind i deres DVD-afspillere, som giver mulighed for at se Netflix på fjernsynet. Samtidig har du også muligheden for at se alle de DVD’ere og Blu-Ray film du har liggende i hjemmet.

Et godt bud kunne være denne Samsung Blu-Ray / DVD afspiller til kun 825,- hos ProShop

Netflix via din computer

Sidste mulighed (og den er kun taget med for helhedens skyld) er at tilslutte din tablet eller bærbare PC’er direkte til fjernsynet med et HDMI-kabel. Det er muligt og det fungerer, men når det er sagt, så er det ikke en holdbar løsning og du vil formentlig hurtig blive træt af, at skulle flytte rundt med tingene og holde styr på kabler.

Drop det og brug i stedet 299,- på en Chromecast. Det virker når du skal bruge det – uden at du i tide og utide skal om og rode bag ved fjernsynet eller have kabler liggende fremme.

Lige nu kan du få Chromecast til kun 299,- hos ProShop

 

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.