Kategorier
BREAKING FILM

Rosewater med Kim Bodnia

Det autentiske drama Rosewater fra 2014, som det amerikanske tv-ikon Jon Stewart har instrueret, kan nu ses på Netflix.

Filmen handler om journalisten Mazair Bahari (Gael Garcia Bernal), der bliver taget til fange af iranske tropper. Han afhøres brutalt i 118 dage af den iranske efterretningstjenestes torturleder, Rosewater (Kim Bodnia), der tror Bahari er en spion.

Filmen er baseret på en sand historie fra 2009, hvor den iransk-canadiske journalist og dokumentarfilminstruktør Maziar Bahari deltog i et interview med The Daily Show, op til det forestående iranske valg mellem Ahmadinejad og Mousavi.

At Stewarts talkshow er skarpt skåret samfundssatire, er åbenlyst for de fleste, men det iranske styre fangede ikke joken, og smed Bahari i fem måneders isolation.

Gael Garcia Bernal spiller journalisten, der ender i frontalsammenstød med Irans efterretningstjeneste – ligesom sin afdøde far og søster.

Rosewater på Netflix

Filmen kom ikke i de danske biografer, men filmen har høstet masser af anmelderroser i udlandet.

Rosewater kom på Netflix den 1. januar 2016.

Se traileren til Rosewater

https://youtu.be/eOinwake3kU?t=39s

 

 

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.