Kategorier
FILM & SERIER NYHEDER UDEN FOR KATEGORI

‘Orange Is The New Black’ slår ‘House of Cards’

Tv-serien ‘Orange Is The New Black’ blev den mest sete af de såkaldte ‘Netflix originals’ i 2013. Det er serier som streamingtjenesten selv har produceret.

Dermed slår OITNB den politiske dramaserie, House of Cards på seertallene. House of Cards blev ellers den første web-only serie til at vinde en Emmy awards. 

‘Orange Is The New Black’ handler om den hvide Brooklyn-pige, Piper Chapman, der lever et normalt liv med sin forlovede, men hun indhentes af fortiden og sendes 15 måneder i et kvindefængsel, fordi hun for mange år siden transporterede penge for en narkoboss.

Serien er voldsomt populær i USA og landet gik nærmest ’Orange’ amok da serien havde premiere i juli 2013. Heller ikke anmelderne kunne få hænderne ned. Washington Post kaldte således serien for ’Den bedste fængselsserie nogensinde’ og de sociale medier blev hurtigt fyldt med replikker fra serien.

Herhjemme anmeldte bloggeren Nana Maria anmeldt serien og hun gav den 5 stjerner (ud af 6): ” På trods af de lurende klichéer formår serien alligevel at være interessant, overraskende, forunderlig og humoristisk. Jeg slugte serien i max tempo og ville ønske, sæson 2 kom NU”

http://www.youtube.com/watch?v=nryWkAaWjKg

Netflix håber, at 1. sæson af ’Orange Is The New Black’ vil komme i betragtning til en Emmy awards i 2014 og satser på, at fanskaren vil vokse, når 2. sæson får premiere senere på året. Hvornår er endnu uvist, da man her i januar 2014 stadig er i gang med at filme sæsonen.

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.