Kategorier
BREAKING NYHEDER TEKNIK

Nu streamer Netflix i 4K Ultra HD opløsning

Det er nu muligt at se udvalgte Netflix programmer i det knivskarpe 4K Ultra HD format.

Første serie i Ultra HD 4K er 2. sæson af House of Cards, som er optaget netop med henblik på udsendelse i dette super skarpe format.

Netflix havde ifølge flatpanels.dk planer om også at udsende 1. sæson af House of Cards i 4K, men klarheden i formatet fik dele af serien til at fremstå iscenesat. Udover House of Cards kan du også se flere naturprogrammer i Ultra HD.

For at få glæde af det nye format kræver det dog, at du har en internetforbindelse på mindst 20 Mbps (15,2 burde kunne gøre det, men Netflix kræver 20 Mhps), et Smart TV som understøtter HEVC og den nyeste Netflix-app.

Ifølge sitet Flatpanels.dk er det 2014 Smart TV fra Samsung, Sony og LG.  Det betyder også, at ser du Netflix på computeren, tablet eller andre mediecentre som PlayStation mv, så kan du ikke få glæde af Ultra HD-formatet på Netflix endnu.

Ultra HD/4K er video i en opløsning på 3840×2160 pixel og det er fire gange så mange pixel som der er plads til på en almindelig HD skærm.

 

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.