Kategorier
BREAKING DOKUMENTAR

Nu endnu mere ‘Forks over Knives’ på Netflix

Den kontroversielle dokumentarfilm Forks Over Knives satte sindene i kog, da den kom ud i 2011. På Netflix i Danmark har man netop tilføjet Forks Over Knives – The Extended Interviews, hvor du kommer endnu mere i dybden med dokumentarfilmens simple budskab: grøntsager er sunde og vi mennesker kan kurere de fleste dårligdomme hvis vi bare spiser ordentligt, i stedet for at spise nemt.

Forks Over Knives er skabt af den amerikanske filmproducent, Lee Fulkerson og er helt basalt en propagandafilm. Hvilket egentlig er helt i orden, dels fordi det filmen propaganderer er noget yderst vitalt for os mennesker, dels at filmen ikke tjener penge på at sprede budskabet.

Ifølge Forks Over Knives er problemet, at vi i dag spiser alt for meget kød og drikker for meget mælk, hvilket er årsagen til, at vi i dag må kæmpe med mange helbredsmæssige problemer. 

Filmen prøver at komme med eksempler på, hvordan befolkningsgrupper har fået det bedre og er blevet sundere ved at droppe kødet og mælken til fordel for grøntsager og frugter.

norway-forks-over-knivesEksempelvis oplevede man i Norge under 2. Verdenskrig et styrtdyk i antallet af slagtilfælde og hjerteanfald. Årsagen skulle angiveligt være, at tyskerne havde taget hovedparten af nordmændenes dyr og derfor var vort broderfolk mod nord nødt til at spise flere grøntsager. Bivirkningen var så, at de blev væsentligt sundere. En kurve, som desværre er knækket igen, fordi man i Norge i dag spiser lige så meget kød og drikker lige så meget mælk, som resten af Nordeuropa.

Forks Over Knives er farvet og man skal helt sikkert ikke sluge alle fakta råt, men når det er sagt, så er det en tankevækkende dokumentarfilm, som helt sikkert vil farve dine madvarer indkøb fremover.

På Netflix ligger der nu tre film i Forks over Knives-serien:

Forks Over Knives

Ifølge to fødevareforskeres undersøgelser har populariteten ved forarbejdet mad skabt en epidemi af svær overvægt, diabetes og andre sygdomme.

Forks Over Knives Presents: The Engine 2 Kitchen Rescue

Tag med værten Rip Esselstyn, når han prøver at redde to familiers køkkener i “Engine 2 Kitchen Rescue”.

Forks Over Knives – The extended interviews

Dette ekstramateriale til den anmelderroste dokumentar om veganisme indeholder ekstra billedmateriale med ekspertinterview, der går mere i dybden med flere af temaerne.

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.