Kategorier
BREAKING FILM NYHEDER

Mandela – Vejen Til Frihed på Netflix

Det biografiske drama Mandela – Vejen Til Frihed om den sydafrikanske leder Nelson Mandelas kamp mod politisk undertrykkelse og ondartet racisme, kan nu ses på Netflix Danmark.

Nelson Mandela (Idris Elba) var en sydafrikansk advokat, der nød livet i Sydafrika. For at gøre noget ved Apartheid-systemets brutale tyranni besluttede han sig i 1940’erne for at gå ind i African National Congress (ANC).

Hans kamp mod apartheid og for demokrati i Sydafrika ender dog i vold og efter Sharpeville-massakren bliver Mandela og hans kammerater i 1962 idømt livsvarigt fængsel for forræderi. Alt imens bliver hans kone, Winnie (Naomie Harris), misbrugt af myndighederne.

Skilt af myndighederne vælger ægteparret hver deres vej mod et fælles mål. Nelson Mandelas ånd er ubøjelig og hans fredelige kamp foregår i og udenfor hans fangeskab, mens Winnies beslutsomhed hærder gennem årene og bliver til en voldelig hensynsløshed.

Efter 27 år løslades Nelson Mandela og han ender som Sydafrikas første sorte præsident.

Mandela – Vejen Til Frihed 20 år undervejs

Den sydafrikanske filmmand Anant Singh fik idéen til filmen Mandela – Vejen Til Frihed, mens Nelson Mandela sad i fængslet. Her fik han kontakt med Mandela og sikrede sig filmrettighederne til Mandelas selvbiografi, der udkom i 1994. Men på grund af problemer med at rejse penge til projektet, gik der 19 år før filmen endelig var klar i biografen.

CinemaZone gav filmen 5 stjerner og skrev: “Der er tale om en værdig film og værdifuldt dokument, som eftertiden kan vende blikket mod, hvis denne ønsker et troværdigt og gribende portræt af en historiens allerstørste skikkelser.”

Nelson Mandela døde kun en uge efter den sydafrikanske præmiere på Mandela – Vejen Til Frihed

Mandela – Vejen Til Frihed på Netflix

Mandela – Vejen Til Frihed kom på Netflix Danmark den 31. august 2015.

Se traileren til Mandela – Vejen Til Frihed

 

 

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.