Kategorier
BREAKING DOKUMENTAR

Kom ind bag ved ‘Bandekrigerne’ på Netflix

Oplev en verden fra indercirklen af den københavnske bandekrig i de to dokumentar film om ‘Bandekrigerne’, som nu kan ses på den danske Netflix.

De to film går tæt på  to af de mest markante skikkelser i de senere års store bandekonflikter: Abde Benarabe (kaldet Lille A) og rockeren Brian Sandberg. Da filmene blev vist på TV2 i april 2013 skabte de voldsom debat i medierne.

‘Bandekrigerne’ er en miniserie i to afsnit:

Billede fra Bandekrigerne 1‘En insider åbner op’
For første gang på står “Lille A” frem for offentligheden og fortæller sin historie. Han har i mange år været en af lederne af indvandrerbanden på Blågårds Plads på Nørrebro i København. Banden er af politiet mistænkt for at være en af Danmarks største leverandører af hash og den ligger i krig med hovedmodstanderen, Hells Angels. Filmen fortæller historien om, hvordan indvandrerdrengen Abde Benarabe blev til bandelederen “Lille A”.

Billede fra Bandekrigerne 2‘Et farligt venskab’
For første gang på dansk tv står den tidligere HA-rocker Brian Sandberg og Abde Benarabe, også kaldet “Lille A”, en af lederne fra Blågårds Plads Banden, frem og fortæller om deres helt usædvanlige venskab, der opstod på tværs af banderne og som var stærkt medvirkende til en optrapning i den københavnske bandekrig. I unikke interviews giver de to hovedpersoner deres udlægning af venskabet og de konflikter, det medførte.

Begge afsnit kom på Netflix Danmark den 18. februar 2014.

 

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.