Kategorier
DOKUMENTAR

Den debatskabende ‘Blodets Bånd’ på Netflix

Dokumentaren ‘Blodets Bånd’, som netop er kommet på Netflix, er en film om kærlighed og sammenhold i en familie med massive problemer.

Vi følger Svend, som har 16 børn. De fire yngste har han sammen med Gitte, som han netop er ved at blive skilt fra efter 28 års turbulent ægteskab. Samtidig har Svend og Gittes yngste datter, Christina, besluttet sig for at flytte hjemmefra. Men opbruddet i familien åbner en byge af spørgsmål – især for Christina, som for eksempel gerne vil vide, hvorfor hun og hendes tre helsøskende blev tvangsfjernet, da de var små.

Men Svend og Gitte lider af en slags kollektiv hukommelsessvigt og er ude af stand til at give et fornuftigt svar. De mener begge at tvangsfjernelsen blev iværksat på falske anmeldelser fra et nært familiemedlem.

Filmen giver et billede af en families komplekse strukturer, hvor svigt og vold går hånd i hånd med sammenhold og kærlighed. Faren, Svend gør notorisk alt det man ikke skal gøre som forælder – men han gør det så godt han kan og ud fra de forudsætninger, han selv er vokset op med.

‘Blodets Bånd’ kom på Netflix den 18. februar 2014.

Se traileren til ‘Blodets Bånd’:

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.