Kategorier
FILM FLIXNYT ANBEFALER

Kapringen med Pilou Asbæk på Netflix

Tobias Lindholms almelderroste drama Kapringen fra 2012 kan nu ses på Netflix Danmark.

MZ Rozen er på vej mod havn, da det pludselig bordes og kapres af pirater i Det Indiske Ocean. Ombord er to danske sømænd, skibskokken Mikkel (Pilou Asbæk) og maskinmesteren Jan (Roland Møller), der begge bliver taget som gidsler i et kynisk spil om liv og død.

For med kravet om løsesum på millioner af dollars udløses et psykologisk drama mellem den danske skibsreder (Søren Malling) og de somaliske pirater. En kamp mod tiden om menneskeliv.

Selv om historien er ren fiktion, er der tråde til virkeligheden. F.eks. er filmen optaget på en virkelig location nær den kenyanske kyst og skibet MZ Rozen har faktisk været kapret af pirater.

Anmeldelser af Kapringen

De fleste danske anmeldere gav filmen 5 stjerner, der i blandt Politiken, som skrev: “… et stykke sober og spændende dramatik, hvor det virkelig er som at være der selv. … Pilou Asbæk gør det fremragende…”

Filmen blev vist på filmfestivalen i Venedig, hvor også de internationale anmeldere bøjede sig i støvet for Tobias Lindholms første film alene som instruktør.

Kapringen på Netflix

Kapringen (A Hijacking) kom på Netflix den 16. september 2016.

Se traileren til Kapringen

 

Af Brian Ebbesen

Da indholdet på Netflix hele tiden udvikler sig, kan vi ikke garantere, at de film og serier vi skriver om, fortsat er på streamingtjenesten. Netflix foretager løbende en justering af deres indhold og desværre bliver vi ikke orienteret om, hvilke film og serier de fjerner.