Gribende dokumentar ‘Den dag jeg faldt’ / ‘When I Walk’

Gribende dokumentar ‘Den dag jeg faldt’ / ‘When I Walk’

Den anmelderroste amerikanske dokumentarfilm fra 2012 Den dag jeg faldt / When I Walk (original titel) kan nu ses på Netflix.

When I Walk handler om den 25-årige livsglade og talentfulde filminstruktør, Jason DaSilva, som får konstateret primær progressiv sclerose.

Filmen starter under en familieferie i 2006, hvor Jason falder på stranden og ikke er i stand til at komme op uden hjælp. Kort tid efter bliver Jason diagnosticeret med dissemineret sklerose og får at vide, at han kan risikere at miste både sit syn og sin førlighed.

Jason har tidligere rejst verden rundt, men må nu se i øjnene, at han inden for kort tid ikke en gang selv vil kunne børste sine tænder. Sygdommen er uhelbredelig, og i den situation vælger Jason at rette kameraet mod sig selv og gennem syv år dokumentere sine stadigt større fysiske og mentale udfordringer. Resultatet er en åbenhjertig og dybt personlig skildring af et liv, hvor intet mere kan tages for givet.

Dokumentarfilmen har været sendt på DR2 under den danske titel Den dag jeg faldt, men på Netflix ligger den under den originale titel: When I Walk.

When I Walk kom på Netflix den 22. september 2014.

Se traileren til ‘Den dag jeg faldt’ / ‘When I Walk’